Berita

Seleweng Kutipan Derma, Suami Isteri Pempengaruh Ditahan SPRM

Gempak
10/07/2024
14:37 MYT
Pasangan suami isteri yang juga pempengaruh yang terpalit dengan isu dakwaan menyeleweng kutipan derma ditahan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM), hari ini.

Ditahan bagi membantu siasatan

Memetik laporan Harian Metro, menurut sumber, pasangan suami isteri ditahan SPRM jam 6.40 petang bagi membantu siasatan selepas sebelum ini membuat kutipan derma melebihi jutaan ringgit namun difahamkan wang itu tidak disalurkan secara betul.
​BERITA TRENDING: Aisyah Hijanah Nafi Dakwaan Seleweng Duit Derma Orang Awam, Bakal Ambil Tindakan - “Jika Saya Berdiam Pun Tetap Disalahkan”
BERITA TRENDING: Alif Teega, Aisyah Hijanah Nafi Terlibat Komisyen Derma 20% - "Malah Muka Kami Digunakan Tanpa Izin"
BERITA TRENDING: Pernah Dipukul Oleh Ibu Antara Kenangan Ruhainies Ketika Zaman Kanak-KanakBERITA TRENDING: Syarikat 100% Milik Aisyah Hijanah, Alif Teega Jawab Pemberian Harta Terhadap Isteri Kedua - "Ada Bahagian Masing-Masing"

"Pasangan itu akan dibawa ke Mahkamah Majistret Putrajaya jam 9 pagi esok untuk permohonan reman," katanya.

Sebelum ini pempengaruh terbabit menerusi peguamnya menafikan semua dakwaan penyelewengan dan pecah amanah membabitkan dirinya seperti yang tular di media sosial, sejak kebelakangan ini.
Sumber: Harian Metro
Topic Berkaitan
Must-Watch Video
Berita

Tempoh Reman Berakhir, Pasangan Suami Isteri Pempengaruh Dibebaskan & Perlu Bayar Wang Jaminan RM200,000

gempak
16/07/2024
12:22 MYT
Empat individu termasuk pasangan suami isteri yang merupakan pempengaruh direman sejak 11 Julai lalu oleh Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) kini dibebaskan.
Berita

SPRM Beku 20 Akaun Bank Suami Isteri Pempengaruh, 2 Individu

gempak
15/07/2024
15:25 MYT
Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) membekukan kira-kira 20 akaun bank dengan nilai lebih RM740,000 susulan siasatan penyelewengan dana derma awam melibatkan pasangan pempengaruh bersama dua lagi individu.
Viral

Reman Pempengaruh Islamik Suami Isteri & Dua Individu Disambung 3 Hari!

gempak
14/07/2024
08:28 MYT
Empat individu termasuk pasangan suami isteri yang juga pempengaruh, yang ditahan 10 Julai lalu kerana disyaki terlibat penyelewengan derma, disambung reman empat hari pada Ahad.
Viral

Pempengaruh: Antara Realiti, Plot Twist & Tragedi, Jangan Sampai Makan Diri

gempak
13/07/2024
09:55 MYT
Istilah ‘dunia tipu-tipu’ yang diguna pakai untuk pengguna media sosial di seluruh dunia, ada benarnya.
Berita

Permohonan Semakan Perintah Reman Ditolak, Pempengaruh Suami Isteri Gagal Kemuka Transaksi Wang Derma

gempak
12/07/2024
10:25 MYT
Mahkamah Tinggi hari ini menolak permohonan semakan perintah reman mengikut Seksyen 23 Akta Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) yang dikenakan terhadap suami isteri yang juga pempengaruh semalam.