Balu Allahyarham Abam iaitu Nor Hidayah Mohd Ali memberikan perkembangan terbaharu mengenai kes rayuan saman fitnah yang melibatkan adik iparnya, pelawak ali Puteh.

Menerusi hantaran terbaharu di akaun Instagramnya, Hidayah menyatakan rasa syukur apabila keputusan rayuan mahkamah juga berpihak kepadanya.

“Alhamdulillah, syukur pada Allah, keputusan rayuan mahkamah telah diputuskan, juga telah memihak kepada Hidayah,” maklumnya.

A post shared by hidayah_hamzah (@hidayah_hamzahh)

Dalam hantaran yang sama, Hidayah juga meminta agar Ali dapat membuat pembayaran seperti mana yang telah ditetapkan oleh mahkamah.

“Semoga pihak di sana tidak melengah-lengahkan lagi segala urusan pembayaran mengikut perintah mahkamah yang telah ditetapkan.

“Semoga Dayah dan Hamzah boleh meneruskan kehidupan yang lebih baik dan sempurna selepas ini. Amin. Terima kasih semua yang mendoakan,” tulisnya.

Terdahulu, pada 28 Disember lalu, Ali gagal dalam rayuan untuk mengetepikan perintah mahkamah berhubung ganti rugi RM60,000 yang perlu dibayar kepada Hidayah kerana memfitnahnya di media sosial dua tahun lepas.

Selain itu, mahkamah juga menolak rayuan Ali dan tiga anggota keluarganya untuk mengetepikan keputusan Mahkamah Sesyen yang menolak tuntutan samannya terhadap Hidayah dan usahawan kosmetik Datuk Seri Aliff Syukri Kamarzaman berhubung satu temu bual yang disiarkan secara langsung di akaun YouTube miliknya.