Sharifah Aryana Syed Zainal Rashid selamat menjadi isteri kepada Jad Hanif Jimmy dengan sekali lafaz dalam majlis pernikahan yang berlangsungkurang pukul 2:30 petang tadi.

Sharifah Aryana atau panggilan mesranya Yana diwalikan sendiri oleh bapanya, Syed Zainal Rashid dengan disaksikan secara atas talian oleh Imam Ustaz Mohd Khairil Nizam.

Majlis pernikahan serba ringkas tetapi meriah dilakukan secara atas talian bersama dengan ahli keluarga Jad di Kuching, Sarawak, ahli keluarga lainnya dan sahabat handai.

"saling bersabar antara satu sama lain sebagai suami isteri dan sentiasalah menjaga perkahwinan. Pesanan ini bukan untuk Yana sahaja tapi kesemuanya yang lain.

"Hanya tinggal yang ni sorang (sambil menunjukkan pada Sharifah Amani) dan kalau ada cadangan siapa-siapa, boleh ajukan," nasihat dan seloroh Syed Zainal Rashid pada Yana dan kepada tetamu-tetamu yang turut menyaksikan melalui aplikasi Zoom.

Yana mengambil keputusan untuk meneruskan acara akad nikah yang telah dirancang sejak lama, biarpun terpaksa melakukannya secara atas talian.

Baca: "Kami Rancang Nikah 15 Januari Tapi PKP Diumumkan 2 Hari Awal, Jadi Kami Ambil Keputusan..." - Sharifah Aryana