Pelakon Sharnaaz Ahmad mendedahkan yang dia tidak menyangka anak lelaki kesayangannya, Jebat Jayden begitu meminati kumpulan heavy metal popular, Slipknot.

Sharnaaz berkata, dia mula perasan anaknya itu menggemari muzik sedemikian selepas menunjukkan minat untuk bermain alat muzik dram.

“Saya dapati minatnya menjurus ke arah alat muzik dram. Dan dia juga meminati Slipknot. Dia suka muzik… tapi muzik-muzik yang ganas.

“Saya pun tak tahu. Sebenarnya saya nak alihkan dia sikit daripada K-Pop, tapi ni dah macam jauh sangat dia bawa lari. Macam kalau dia dengar bunyi rock tu ok juga. Sekali dia bagi Slipknot kau,” kongsi Sharnaaz.

A post shared by Sharnaaz Ahmad Basir Ahmad ™ (@sharnaazahmad)


Sharnaaz berkata demikian ketika ditemui pada majlis pembukaan cawangan kelima gerai frozen yogurt Hello di pusat beli-belah Mahkota Parade, Melaka semalam.

Selain berkongsi tentang minat anaknya, Sharnaaz turut bercerita mengenai perubahan yang dialami sepanjang bergelar bapa, sesuai usia Jebat yang kini menjengah angka 5.

“Ia satu perjalanan yang indah dan ia juga banyak mengubah saya, termasuk cara saya berfikir dan keutamaan dalam hidup.

“Dulu saya nak panas baran, saya teruskan tanpa berfikir. Sekarang, nampak muka anak, berhenti sekejap.

“Nampak perubahan lima tahun itu. Sungguhpun kelihatan pendek, tapi saya rasa perubaha. Kehadiran Jebat merupakan satu rahmat buat saya dalam hidup,” katanya.

Terdahulu, Sharnaaz meraikan sambutan hari jadi kelima anaknya itu bersama bekas isteri, Noor Nabila. Sharnaaz turut berkongsi gambar sekitar majlis tersebut di Instagram miliknya.

BACA: Netizen Nasihat Noor Nabila Untuk Berhenti Cium Mulut Anak - “Dah Boleh Stop…”​