Hiburan

Shiha Zikir Terima Tawaran Berlakon Sinetron Indonesia

Syafiqah Jalal
02/12/2016
03:20 MYT
Penyanyi Shiha Zikir, 29, akui menerima dua tawaran berlakon sinetron di Indonesia sebaik sahaja memenangi pertandingan D'Academy Asia 2.
Shiha bagaimanapun memberitahu dia terpaksa menolak kedua-dua tawaran tersebut kerana ketika itu jadualnya sudah dipenuhi dengan undangan nyanyian di Malaysia.
"Saya akui teruja apabila mendapat tawaran berlakon di sana. Yelah bukan mudah untuk tembusi pasaran di Indonesia, tetapi kini tawaran itu yang datang kepada saya.
"Namun saya agak terkilan juga kerana terpaksa menolaknya kerana jadual saya ketika itu tiada kelapangan dengan masa penggambaran yang diberikan.
"Jadi lebih baik saya menolak daripada menyusahkan banyak pihak nanti," katanya kepada Astro Gempak.
Pun begitu, Shiha berharap agar di masa akan datang dia tidak akan melepaskan peluang menerima tawaran berlakon di sana dan cuba mengatur kembali jadual seninya.
"Siapa tak mahu jika diberi tawaran berlakon di sana. Saya harap selepas ini tawaran yang diterima tidak mengejut dan saya boleh mengatur mengikut jadual seni saya," katanya lagi.
Mengenai perkembangan lain, Shiha kini muncul dengan single duet terbaharu bersama De' Meises berjudul Jangan Bilang Siapa Siapa.
Teks oleh: Syafiqah Jalal
Topic Berkaitan
Must-Watch Video
Hiburan

“Tak Ada Sentuhan Atau Aksi Bukan-Bukan” - Abby Abadi

gempak
25/07/2024
02:08 MYT
Penyanyi dan pelakon, Abby Abadi tampil menjelaskan dakwaan netizen mengatakan dirinya kelihatan menggeletis dengan aktor, Aeril Zafrel.
Hiburan

Didakwa Menggeletis Selepas Badan Kurus, Netizen Backup Abby Abadi - “Nama Pun Berlakon..”

gempak
24/07/2024
11:55 MYT
Selepas tampil dengan penampilan yang semakin langsing, setiap hantaran yang dimuatnaik pelakon Abby Abadi pasti meraih perhatian wargamaya.
Hiburan

"Alhamdulillah Adira Bagi Saya Peluang" - Datuk Red

gempak
23/07/2024
07:45 MYT
Susulan daripada pendedahan percintaaan yang dibuat melalui siaran langsung di aplikasi TikTok, Datuk Red tampil mengesahkan hubungannya bersama bekas isteri, Adira Suhaimi.
Hiburan

Generasi DFP Kumpul 15 Artis Muda Pelbagai Genre! Konsert Pertama Fadzly, Syiqin Azln, Ruhil Ariana Wilson, Ee Vone & LOKO 24 Julai Ini

gempak
20/07/2024
11:04 MYT
Dewan Filharmonik PETRONAS (DFP) telah melancarkan sebuah inisiatif baharu yang dinamakan Generasi DFP bagi menyokong landskap industri muzik dan seni di Malaysia.
Hiburan

Wanita Nafi Jadi Sugar Mummy Artis Remaja Fikry Kiki - "Tuduhan Itu Tak Sepatutnya Berlaku"

gempak
20/07/2024
02:55 MYT
Usahawan dan pempengaruh sensasi, Bulan atau nama sebenarnya Mabel Ira Bulan, menafikan tuduhan 'membela' artis remaja Fikry Kiki.