Hiburan

Siti Nordiana Tak Malu Digelar Penyanyi Kampung

Ahmad Shah
16/12/2015
05:40 MYT
Juara Gegar Vaganza 2 (GV2), Siti Nordiana tidak malu mengaku dirinya seorang penyanyi kampung, malah bangga dengan status tersebut.
Siti Nordiana atau lebih mesra dengan panggilan Nana itu memberitah, bangga dengan status tersebut kerana menerusi gelaran itulah dia berada di industri hiburan tanah air.
“Alhamdulillah, saya berbangga sebenarnya kerana daripada penyanyi kampung itulah saya masih dikenali sehigga sekarang.
“Dengan lagu-lagu yang meleleh-leleh dan tangkap lentok itulah peminat mula mengenali saya. Menerusi GV2 saya kumpul peminat-peminat baru pula dan bertambah ramai sekarang,” katanya kepada Astro Gempak.
Tambahnya Nana lagi, untuk mengekalkan momentum selepas bergelar juara GV2 bukan perkara mudah kerana perlu bekerja keras untuk memastikan dia terus relevan di dalam industri muzik tempatan.
“Setiap minggu dalam GV2 saya tertekan kerana peminat meletakkan harapan tinggi dan mereka mahu melihat saya bergelar juara.
“Bagaimanapun saya tidak pernah meletakkan diri saya di kedudukan yang selesa, malah berazam mahu memberikan persembahan terbaik setiap minggu,” ujarnya yang ditemui selepas tamat konsert akhir GV2 pada pagi Ahad lalu.
Dalam pada itu penyanyi yang mencipta nama menerusi lagu Cinta Hanya Sandaran ini menambah, akan mengekalkan lagu-lagu bergenre balada sekiranya mempunyai album baru selepas ini.
“Saya tidak boleh terlalu urban kerana itu bukan diri saya. Mesti kena ada ‘Leman’ juga dalam lagu-lagu saya,” katanya yang digelar ‘Leman’ oleh juri GV2, Datuk Ramli MS.
Teks Oleh: Hafiza Kamarudin
Topic Berkaitan
Must-Watch Video
Hiburan

“Kalau Takat Kena Baling Telur Tu Dah Biasa Ya…” - Tomok

gempak
22/05/2024
09:55 MYT
Penyanyi Tomok berkongsi artikel di majalah MANGGA mengenai dia dan penyanyi Siti Nordiana yang disiarkan untuk edisi pada bulan Disember 2000.
Terkini

Siti Nordiana Pertama Kali Beraya Tanpa Kehadiran Bapa - “Saya Tak Pernah Lalui Ramadan & Raya Tanpa Ayah”

gempak
10/04/2024
03:55 MYT
Penyanyi dan pelakon, Siti Nordiana meraikan kedatangan Syawal pada tahun ini buat pertama kalinya tanpa kehadiran bapa di sisi.
Hiburan

“Saya Nak Kahwin Tapi…” - Tular Sarung Baju Pengantin, Siti Nordiana Mohon Maaf Jika Ada Yang Salah Faham

gempak
30/01/2024
08:06 MYT
Siti Nordiana menafikan bakal mendirikan rumah tangga seperti didakwa ramai susulan tular foto memaparkan dia memakai baju pengantin baru-baru ini.
Hiburan

EKSKLUSIF: Gambar Photoshoot Gaun Putih Tersebar, Siti Nordiana Bakal Kahwin?

gempak
28/01/2024
09:00 MYT
Kisah peribadi Finalis All Stars Gegar Vaganza, Siti Nordiana pastinya sentiasa diintai peminat.
Gegar Vaganza All Star

Isu Lagu Kisah Hati, Datin Alyah Dah Tutup Buku - “Segala Yang Berlaku Pasti Ada Hikmah”

gempak
12/12/2023
02:55 MYT
Datin Alyah dah tutup buku.