Ramai yang mengetahui bahawa penyanyi nombor satu negara, Datuk Seri Siti Nurhaliza kini berada di London bagi menghabiskan masa cuti bersama suami, Datuk Seri Khalid Mohamad Jiwa dan anak-anak tercinta, Siti Aafiyah dan Muhammad Afwa.

Selain menonton konsert penyanyi popular Adele, Siti turut meluangkan masa untuk menikmati hidangan Melayu di restoran Halia UK di sana.

Sungguhpun ia kelihatan seperti rutin normal mereka yang bercuti, yakni mencari makanan halal yang juga kena dengan cita rasa, penyanyi lagu Anta Permana itu turut menerima pujian daripada pemilik restoran berkenaan, Noot Amy Ismail.

“Melepak dengan kawan-kawan pada petang Sabtu di London? Err… Sudah tentu tidak! Dia Siti Nurhaliza kot, seorang legenda dengan hampir 9 juta pengikut di Instagram selain penyanyi yang diiktiraf di peringkat global.

“Dengan pengaruh sebegini, dia sangat acuh tak acuh mengenainya dan dia hanya menyerahkan telefonnya kepada saya dan @ej_adam, "Nah, tag nama dan jenama. Waaaaa… Dia pun mempromosikan busines kami di IG storynya serta-merta.

“Dan, dia juga membayar untuk makanannya sendiri. Tak mintak free, tak mintak diskaun pun. Tingkah laku yang ada kelas,” katanya menerusi kapsyen Instagram.

Dalam pada itu, Amy berkata, sebagai pemilik SME, dia berasa sangat bersyukur dengan ruang promosi percuma yang diberikan oleh Siti.

“Ia amat bermakna kepada kami kerana kami mempunyai dana yang sangat terhad. Kami amat berterima kasih. Rezeki tak pernah salah alamat. Terima kasih banyak @ctdk teruskan meningkatkan prestasi dan terus memberi inspirasi kepada kami.

“Kami menyokong anda dan semoga Allah memberi ganjaran yang banyak kepada anda kerana membantu perniagaan kecil,” tutupnya.

Menerusi rungan komen, Siti membalas: Alhamdullillah… makanan sangat sedap dan Insya-Allah pasti datang kembali!” katanya.

A post shared by Noor Amy Ismail (@nooramyismail)