Hiburan

Tampil Dengan Persembahan Hebat Di Coachella, LE SSERAFIM Tular Dikritik Kerana Prestasi Vokal Kurang Memuaskan

Gempak
15/04/2024
15:00 MYT
Kumpulan K-Pop terkenal Korea, LE SSERAFIM baru sahaja selesai membuat persembahan di festival muzik terbesar Amerika, Coachella pada Sabtu lalu.
Untuk persembahan di Coachella, LE SSERAFIM telah menyampaikan lagu yang masih belum dilancarkan berjudul 1-800-hot-n-fun.
Lebih istimewa lagi, mereka juga turut mengadakan persembahan khas bersama pemuzik terkenal Amerika, Nile Rodgers untuk lagu utama mereka berjudul Unforgiven.
Walaupun mempamerkan persembahan hebat di festival tersebut, namun LE SSERAFIM tetap berdepan dengan kritikan kerana kemahiran vokal mereka dikatakan tidak memenuhi jangkaan penonton.
Menerusi komen-komen netizen Korea di media sosial, mereka menyatakan kebolehan vokal LE SSERAFIM dilihat tidak mencukupi.
Antara komen yang diberikan adalah:
“Tahniah atas persembahan anda di Coachella walaupun masih baharu dalam industri, namun persembahan pentas anda nampaknya kurang kekuatan dari segi vokal,”
“Tarian mereka sangat memukau, persembahan juga hebat namun vokal mereka sangat mengecewakan,”
“Mungkin mereka perlu lebih banyak belajar dari segi vokal, persembahan mereka nampaknya tiada masalah kecuali memerlukan vokal yang berkualiti,”
Terdahulu, pada tahun 2019, BLACKPINK menjadi kumpulan gadis K-Pop pertama yang membuat persembahan di Coachella.
ALLKPOP
Topic Berkaitan
Must-Watch Video
Viral

Pemuda 22 Tahun Bergaya Outfit RM900,000, Netizen Auto Jealous! - “Baiklah Duit Guna Beli Property”

gempak
21/07/2024
08:55 MYT
Satu video tular baru-baru ini menarik perhatian ramai pihak apabila ia mempamerkan seorang jejaka berusia 22 tahun memakai pakaian bernilai hampir RM900,000.
Berita

Suspek Kes Bunuh Farah Kartini Akan Disambung Reman Esok

gempak
21/07/2024
07:55 MYT
Suspek kes bunuh bekas penuntut Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI), Nur Farah Kartini Abdullah, 25, akan dibawa Mahkamah Kuala Kubu Bharu untuk permohonan lanjut reman, pada Isnin.
Viral

Duduk Dalam Keadaan Pelik, Aksi Lucu Kucing Ini Buat Netizen Tak Kering Gusi - “Dia Tengah Buat Pilates Tu”

gempak
21/07/2024
06:55 MYT
Gelagat dan telatah kucing yang comel dan lucu seringkali mencuri tumpuan ramai pihak.
Hiburan

Oppa Handsome Lee Joon Gi Nak Datang Malaysia 22 September Depan! Ini Harga Tiket Serta Tawaran Eksklusif Yang Diberikan

gempak
21/07/2024
05:50 MYT
Pelakon popular Korea Lee Joon Gi bakal mengadakan pertemuan pertamanya bersama peminat di Malaysia pada September depan.
Viral

6 Pelajar Malaysia Cipta Rekod Menang Pingat Pertandingan Olimpiad Matematik Antarabangsa!

gempak
21/07/2024
04:55 MYT
Enam pelajar mencipta rekod apabila pertama kalinya kesemua peserta dari Malaysia memenangi pingat dalam Pertandingan Olimpiad Matematik Antarabangsa Dunia yang berlangsung di United Kingdom (UK).