Pelakon dan penyanyi Aliff Aziz akur dengan permintaan isterinya, Bella Astillah yang memintanya untuk tidak lagi bergandingan dengan pelakon yang didakwa menganggu rumah mereka iaitu Sophia Albarakbah.

Menerusi satu hantaran video yang dimuat naik di laman TikTok @kopiplanet, Aliff, 31, berkata dia menghormati permintaan Bella selain menganggap keputusan tersebut adalah yang terbaik untuk dirinya.

“Isteri saya mahu yang terbaik untuk saya, tiada isteri yang mahu perkara tak baik terjadi untuk suami mereka. Jadi untuk menghormati keputusan Bella, saya bersetuju dengan permintaan dia untuk tidak berlakon lagi dengan Sophia.

“Saya pun selepas ini tiada masalah untuk Bella ikut saya ke set penggambaran, jika itu buat dia rasa keadaan menjadi lebih selamat, Insya-Allah,” katanya.

@kopiplanet Aliff Aziz akur permintaan isteri, tidak akan berlakon lg dgn Sophia Albarakbah… #fyp #foryourpage #foryoupage #artis #malaysia #aliffaziz #sophiaalbarakbah ♬ original sound - KopiPlanet.com

Dalam masa sama, aktor tinggi lampai itu turut menjelaskan, dia dan Sophia masih belum berhubung antara satu sama lain bagi membincangkan isu tersebut.

Bagaimanapun, Aliff berkata dia masih akan berjumpa dengan aktres berusia 29 tahun itu memandangkan mereka berdua masih lagi dalam proses penggambaran sebuah drama.

“Tentang berhubung atau tidak kami berdua masih tetap akan berjumpa di set penggambaran. Tetapi tidaklah banyak sangat kami bercakap disebabkan kejadian yang berlaku ini.

“Saya pun tidak ada ajak dia untuk berbincang dan pihak dia pun tidak mengajak untuk berjumpa. Cumanya sekarang ini lebih untuk fokus pada kerja kami iaitu berlakon dan beri yang terbaik di set,” tambahnya.

Terdahulu, Bella mendedahkan ada seorang heroin drama yang membuat pengakuan dengan menyatakan dirinya sudah jatuh cinta dan ‘tersuka’ dengan suaminya, Aliff Aziz.

Tidak menunggu masa yang lama, ibu kepada dua cahaya mata itu akhirnya mengesahkan identiti ‘heroin’ yang didakwa mengganggu rumah tangga dia dan Aliff ialah aktres Sophia Albarakbah.

BACA: Akhirnya Terjawab! Bella Astillah Dedah Mesej Sophia Albarakbah - “Inilah Sebabnya Dia Tak Nak Involve Satu Malaysia”

Undi bintang digital dan content kegemaran Top 5 anda di Gempak Most Wanted Awards 2022 di sini.