Gitaris kumpulan Kristal, Rody disahkan positif Covid-19 selepas menjadi kontak rapat kepada adik iparnya.

Pun begitu Rody Kristal bersyukur kerana keputusan ujian swab test isteri, Niena Azman dan anak-anaknya didapati negatif.

“Alhamdulillah isteri saya dan anak-anak negatif.. doakan aku,adik aku dan suami dgn anak die Marissa kembali normal ya.. miss my wife dan anak-anak.. love you saying jangan sedih-sedih,” katanya.

Rody berkongsi perkara tersebut di akaun Instagram miliknya.

Sementara itu, isterinya menerusi kemas kini terbaharu memberitahu sebelum membuat ujian swab, Rody mengalami rasa yang tidak selesa seluruh badan sehingga menggeletar.

“Bermula adik ipar Rody disahkan positif, kemudian adik Rody..malam tu tiba-tiba Rody tido menggeletar, yang Niena risau sangat sebab dia ada asthma.

“Pagi esok buat swab.. dia positif .. Tuhan je tahu macam mane nak pengsan, Niena dengan anak-anak Alhamdullilah kami negative..Mak dengan ayah pun sama cuma Marisa positif.

“Rody mengadu, kenapa orang cakap Covid-19 ni tipu, tak sakit.. dari semalam dia mengadu sakit, sakit sendi, sakit kepala, batuk.. Niena tak tahu nak tolong macam mana.. tawakal dan berdoa je.. moga dia kuat..,” ceritanya.

Rodu berkahwin dengan Niena yang juga penjaga gol skuad futsal wanita kebangsaan pada 27 April 2018. Mereka dikurniakan dua orang anak lelaki.

A post shared by Niena ? (Nur Izwani + Dekno) (@niena_azmann)