Filem

"Tonton Bersendirian Dapat Memberi Kesan Untuk Menyelami & Memahami Perasaan Setiap Watak" - Penonton NKCTHI

Zulaikha Yusof
26/04/2020
05:26 MYT
Selepas ditayangkan pada 23 April lalu, Nanti Kita Cerita Tentang Hari Ini (NKCTHI) berjaya mendapat perhatian dan menyentuh perasaan penonton selepas menonton filem ini.
Menerusi media sosial, penonton NKCTHI gembira berpeluang menonton di samping memuji jalan cerita filem tersebut.
Dalam pada itu, penonton juga tertarik dengan susunan lagu yang dipilih dalam filem NKCTHI.
"Akhirnya dapat juga peluang untuk menonton filem @nkcthi ni sejak tidak sempat untuk meononton tayangannya di Jakarta tempoh hari.
"Hasil inspirasi dan adaptasi dari buku tulisan @marchellafp, kisah sebuah keluarga yang menyimpan rahsia bertopengkan kebahagiaan dan memfokuskan kepada setiap ahli keluarga yang diberi perhatian sama rata mengenai 'story arc' masing-masing.
"Tontonan yang sesuai bersama seisi keluarga atau pada pendapat saya, bersendirian di satu sudut juga dapat memberi kesan untuk menyelami dan memahami perasaan setiap watak lebih mendalam lagi di kala mereka menghadapi dilemma masing-masing.
"Susunan lagu 'soundtrack' di dalam filem ini juga sangat menarik dari alunan lagu-lagu seperti @kuntoajiw @isyanasarasvati, @wordfangs dan @ardhitopramono," kongsinya.
NKCTHI dibarisi pelakon hebat daripada Indonesia, iaitu Rio Dewanto, Sheila Dara Aisha, Rachel Amanda, Ardhito Pramono, Donny Damara, Susan Bachtiar dan ramai lagi.
Secara eksklusif, buat kali pertama filem NKCTHI ditayang terus di pawagam rumah anda!
NKCTHI menceritakan tentang kehidupan tiga adik beradik Angkasa (Rio Dewanto), Aurora (Sheila Dara Aisha) dan Awan (Rachel Amanda).
Mereka mempunyai kisah pilu masing-masing. Keadaan menjadi semakin tegang apabila Awam jatuh cinta pada Kale. Perubahan Awan disedari oleh bapa mereka, Narendra.
Sebagai seorang ayah yang tegas, Narendra cuba mengawal anaknya. Tindakan tersebut turut memberi tekanan buat Angkasa dan Aurora. Ini mendorong pemberontakan Angkasa, Aurora dan Awan sehinggalah rahsia besar keluarga mereka terbongkar.
Filem ini menyaksikan gabungan kerjasama Astro Shaw bersama penerbit yang sering memenangi anugerah utama di Indonesia, Visinema Pictures yang juga merupakan penerbit filem animasi terkenal Indonesia, NUSSA, bersama IDN Media, Blibli.com serta XRM Media.
Jangan lupa untuk sewa NKCTHI di Astro First saluran 480 dan strim On Demand.
Untuk mendapatkan info terkini mengenai filem NKCTHI, sila layari Instagram, Facebook dan Twitter Astro Shaw.
Topic Berkaitan
Must-Watch Video
Viral

Lepas Tabur Abu Dali Wassink Di Pantai, Isteri Beri Sebab Majlis Tahlil Arwah Diadakan Di Rumah Anak Yatim

gempak
24/07/2024
00:55 MYT
Selepas ‘menaburkan’ abu jenazah suami, Dali Wassink di Pantai Lembeng, Gianyar, Bali pada Ahad lalu, pelakon Jennifer Coppen kini meneruskan hidup sebagai ibu tunggal bersama anak perempuannya, Kamari.
Viral

Jennifer Coppen Nafi Dali Wassink Kemalangan Akibat Mabuk, Bertengkar Sebelum Kejadian… Kongsi Pesanan Terakhir Suami

gempak
22/07/2024
15:55 MYT
Jennifer turut menafikan dakwaan yang dia dan Dali bertikam lidah sebelum kejadian tersebut.
Viral

Penceramah Dakwa Boleh Bercakap Dengan Semut Mohon Maaf

gempak
22/07/2024
13:50 MYT
Seorang penceramah agama yang berasal dari Jawa Barat tampil memohon maaf selepas ceramah yang disampaikannya mengundang kontroversi.
Hiburan

Rossa Sudah Siapkan Surat Wasiat Kematian: “Supaya Keluarga Yang Masih Hidup…”

gempak
19/07/2024
11:55 MYT
Penyanyi Rossa mengaku sudah menyiapkan wasiat yang selalu diperbaharui buat seluruh ahli keluarganya yang terdekat.
Filem

‘The Experts’ Gegarkan 18 Pawagam Di Cambodia & Ditayangkan Di Astro First Ogos Ini!

gempak
17/07/2024
06:25 MYT
Filem lokal heist nombor 1 Malaysia, ‘The Experts’ terus melangkah jauh dengan menembusi pasaran di negara Cambodia bermula hari ini!