Sesiapa sahaja mesti akan berasa terharu dan bangga apabila dihargai oleh pemerintah tertinggi negara.

Mungkin itu yang dirasai oleh Ustaz Ebit Lew apabila dijemput Kebawah Duli Yang Maha Mulia Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong untuk menikmati ikan patin bersama-sama. Perkara tersebut dikongsi oleh Ustaz Ebit dalam satu video pendek di Instagram miliknya.

"Terharu sebak sangat. Selepas misi bantuan, rezeki Tuanku YDPA belanja makan ikan patin di Temerloh. Ya Allah. Malu sangat rasa sebab dari mula sampai akhir Tuanku YDPA layan dan jemput makan. Dari mula minta baca doa sebelum makan. Terima kasih Tuanku. @istana_negara @this.7

"Tuanku ulang kali cakap ustaz terima kasih beri bantuan di Negeri Pahang. Allahuakbar. Sebenarnya sikit sangat bantuan kami berikan di Pahang ini. Selalu nampak rombongan Tuanku YDPA setiap hari beri bantuan banjir.

"Pecah tiga lagi. Tuanku YDPA, Permaisuri Agong, dan Pemangku Raja. Supaya dapat cover setiap ceruk kawasan banjir. Dari pagi sampai lewat malam. Saya ikut sekejap terasa penat. Tak terkejar dengan bantuan Tuanku," tulis Ustaz Ebit Lew.

Ustaz Ebit turut berkongsi kemesraan antara Yang di-Pertuan Agong dan Raja Permaisuri Agong dan keinginannya bersama pasukan bantuan untuk bergambar bersama Ketua Negara Malaysia.

"Tadi masa makan YDPA Agong disuapkan Permaisuri Raja. Bergurau mesra. Kasih sayang. Cinta sampai syurga.

"Lagi rasa malu bila tiba-tiba Tuanku bangun ajak team saya semua bergambar. Semua memang berdoa jer teringin nak bergambar. Allah kabulkan doa kami. Kata Tuanku ini semua takdir Allah atas pertemuan ini.

"Ya Allah inilah Raja kami yang teramat baik dan mulia. Berilah kebaikan dan rahmat kepada Tuanku dan keluarga. Terima kasih ya Allah temukan kami dengan Tuanku YDPA kami yang mulia. Daulat Tuanku," tulis Ustaz Ebit lagi.

A post shared by Ebit Lew (@ebitlew)


Sebelum ini Ebit Lew pernah berkongsi pengalaman memberi bantuan kepada mangsa banjir bersama dengan Pemangku Raja Pahang.

Baca: "Malu Rasa Saya Dengan Layanan Tuanku" - Ustaz Ebit Lew Kongsi Kisah Bersama Pemangku Sultan Pahang