Usahawan kosmetik sensasi, Datuk Seri Vida akhirnya memperkenalkan pembantu peribadi (PA) lelaki yang difahamkan dibayar gaji RM10,000 sebulan.

Lelaki berkulit cerah yang diperkenalkan sebagai Abang Qu itu diambil bekerja selepas beberapa bulan Vida tidak dibantu susulan kemelut bersama bekas PA, Iqbal Zulkefli.

"Pastinya gaji lebih daripada RM10,000. Saya memerlukan PA daripada tiga empat bulan lepas. Kalau saya cari yang tua nanti mengantuk 'ngak ngak', saya perlu positif energy," ujarnya ketika sesi siaran langsung di Instagram malam tadi.

Berkongsi lebih lanjut, Abang Qu atau nama sebenarnya Qushayry merupakan anak jati Selangor dan baru berusia 26 tahun.

"Insya-Allah ini merupakan 'bullet' untuk empayar DSV. Hari pertama bekerja saya sangat bersemangat," katanya.

Sementara itu, Vida dalam hantaran terdahulu memaklumkan ramai pihak telah menghantar resume kepadanya untuk menjadi PA selepas mengumumkan perkara terbabit di media sosial sekitar Disember tahun lalu.

BACA: DSV Is Offering RM10,000 Monthly Salary For A Handsome & Single Personal Assistant

BACA: "Baru Nak Apply" - Harith Iskander Teringin Nak Jadi PA Datuk Seri Vida, Tapi Netizen Kata ...


"Bismillah, PA baru saya (Abang Qu). Buat yang baru ikuti saya, dah lama saya cari PA untuk bantu saya. Ramai yang hantar resume. MasyaAllah…semua hebat hebat..

"PA baru saya ni @abgqu1 pemalu sikit orangnya. Saya pula jenis yang Happy sokmo haha. Ntah tak tahu macam mana nanti. Doakan ye, semoga kemasukan dia memberi barokah.

"Rezeki semua rahsia Tuhan, tak tercepat tak terlambat. Mana la tahu yang komen di positif positif di posting ini dapat Rezeki (Hadiah) dari saya? Tiber haha. InsyaAllah doakan tau perniagaan QuPuteh saya berikan manfaat kepada semua orang.

"Kehadapan PA baru saya Abang Qu, kerja baik baik, dikasihi team QuPuteh. Teruskan semangat untuk sama sama kami memberi manfaat kepada semua. Aaminn," katanya.Kata Abang Qu atau popular dengan panggilan Qush di media sosial, dia berharap agar perjalanannya dalam karier baharu dipermudahkan.

"Ramai dm qush tanya; benar ke? Betul ke “tu Qush” ? Srslaaa. Qush tersenyum dan angguk kepala sedikit sebagai tanda, iyaa itu Qush lah.

"Rezeki bukan sekadar wang ringgit, rezeki hadir dalam pelbagai keadaan . Dikelilingi orang baik satu rezeki, ada kerja yang bagus pun juga satu rezeki.

"Qush tak minta banyak, doakan semoga perjalanan ini diberkati dan disenangi oleh semua," ujarnya.