Laman Utama

[VIDEO] Syamsul Yusof Dedah Punca Sebenar Tak Jadi Cerai Puteri Sarah - “Pihak Dia Minta Duit Berlebihan & Harta…”

Asyikin Mayudin
18/04/2023
10:31 MYT
Pengarah Syamsul Yusof tampil menjelaskan mengenai punca sebenar dia menarik semula keputusan untuk melafazkan cerai terhadap isteri pertamanya, Puteri Sarah Liyana pada Selasa.
Menurut Syamsul, dia sebenarnya sudah bersetuju dengan permintaan Sarah yang memintanya untuk menarik semula kes nusyuz yang sudah difailkan dengan syarat aktres itu juga perlu menggugurkan kes melibatkan isteri keduanya, Ira Kazar.
“Tak nak anda keliru dengan kenyataan PS, tak nak jadi fitnah walaupun dah jadi fitnah. Minggu lepas, saya dan Sarah dah berjumpa dan berbincang tentang apa yang dia mahukan.
“Dia minta satu jumlah yang agak besar, dan ramai sebenarnya tidak setuju yang saya bersetuju. Tapi saya okay dengan apa yang Sarah minta. Saya boleh berikan apa yang dia nak.
“Sarah juga minta saya tarik kes nusyuz dia yang di mana Sarah ada hubungan dengan suami orang. Okay saya kata boleh tarik, dan begitu juga dengan Sarah.
“Kita tak nak panjangkan benda ni, Sarah minta saya tarik kes nusyuz dan Sarah juga tarik kes melibatkan isteri kedua. Dia setuju dan saya juga bersetuju… kita dah capai kata sepakat,” katanya.
Bagaimanapun, Syamsul mendedahkan dia menerima surat perjanjian yang baru daripada pihak Sarah dan peguam yang melibatkan perubahan dari segi jumlah tuntutan beberapa hari sebelum sebutan lafaz cerai.
“Sebelum hari ni, beberapa hari sebelum saya dapat satu surat perjanjian baru dari Sarah dan peguam. Memang totally berlainan dengan persetujuan asal. Pihak Sarah tukar dan minta duit berlebihan… harta.
“Yang saya rasa ia tak masuk akal. Sarah ada mention jangan beritahu apa yang dia minta. Sekarang ini dia putar cerita kata saya yang tukar dan buat u-turn sedangkan pihak Sarah yang tukar,” ujarnya.
Tidak mendapat kata sepakat, Syamsul akhirnya mengambil keputusan untuk melawan isteri pertamanya itu di mahkamah.
“Sebabkan Sarah tak mahu kata sepakat yang baik, tukar persetujuan asal, saya ambil keputusan untuk lawan. Pada asalnya tak melibatkan nusyuz atau kes isteri kedua saya, Ira Kazar. Itu bukan isunya.
“isu Sarah kenapa tiba-tiba minta duit banyak lagi ni, padahal yang dah beri pun lebih daripada perlu. Kalau ikut pilihan Sarah, tak dapat kata sepakat, kita fight dan serahkan kepada mahkamah,” katanya.
Topic Berkaitan
Must-Watch Video
Hiburan

Mengaku Anak Angkat, Kim Jaejoong Beri Ibu Bapa RM18 Ribu Setiap Kali Jumpa

gempak
18/07/2024
14:50 MYT
Idola K Pop Kim Jaejoong mendedahkan dirinya adalah anak angkat yang diambil sejak kecil dan mempunyai lapan orang kakak dari keluarga tersebut.
Hiburan

Sarah Yasmine Nafi Jadi Pembuli Siber, Dakwa Diri Difitnah - “Best Kan Tuduh Orang Letak Dadah..”

gempak
10/07/2024
23:59 MYT
Selepas pengakuan sebagai kekasih gelap aktor sensasi Aliff Aziz, setiap hantaran yang dibuat wanita bernama Sarah Yasmine pasti meraih perhatian wargamaya.
Viral

Rider P-Hailing Terperanjat Dapat Tips RM500, Pulangkan Balik Sebab ...

gempak
10/07/2024
08:25 MYT
Bekerja dalam bidang perkhidmatan penghantaran barangan atau lebih dikenali sebagai p-hailing sememangnya terpaksa berhadapan dengan pelbagai karenah pelanggan sama ada baik mahupun buruk.
Viral

Dapat Bantuan RM1,500, Netizen Tak Puas Hati Wanita Tak Mahu Bekerja Sebab Selesa Minta Sedekah - "Ini Bukan Miskin Tapi Pemalas!"

gempak
09/07/2024
05:25 MYT
Isu meminta sedekah bukanlah sesuatu permasalahan yang baharu di negara ini. Walaupun ada segelintir peminta sedekah telah pun diberi bantuan, akan tetapi perbuatan tersebut masih dilakukan dek kerana kedegilan pihak itu sendiri.
Viral

Influencer Dikecam Bawa Kekasih Berjalan Atas Duit

gempak
01/07/2024
04:55 MYT
Golongan kaya melakukan banyak 'perbuatan gila' bagi menunjukkan kemewahan melampau mereka di platform media sosial dan sebagainya.