Gaya Hidup

Wah, Gambar Kuala Lumpur & Genting Ini Nampak Tipu, Tapi Terbukti 100% Asli!

Azwa Rahman
10/05/2019
09:46 MYT
Seorang pelajar pergigian di universiti tempatan berkongsi sekeping gambar bandar Kuala Lumpur yang membuatkan pengguna Facebook lain tergamam, memang ‘mind blown’!
Jun Hong berkongsi gambar pemandangan Kuala Lumpur indah bercahaya berlatarbelakangkan Genting Highlands yang turut berkilau dari jauh di akaun Facebook miliknya.
Pada awalnya, netizen menyangkakan gambar tersebut merupakan ‘gambar edit’ semata-mata, tetapi pemiliknya menegaskan gambar itu sememangnya asli. Wow!
Biarpun sudah memberi penerangan demi penerangan, ada netizen yang masih tidak percaya gambar tersebut betul.
Hal ini telah menyebabkan Jun Hong memuat naik gambar paparan di kamera miliknya sejurus selepas dia mengambil gambar indah terbabit. Terbukti ia asli!
“Tidak, ini bukan gambar hasil ‘Photoshop’ ataupun gambar yang digabungkan bersama. Ini 100% asli”, jelasnya lagi di laman Facebooknya.
Jun Hong turut mengalu-alukan sesiapa sahaja yang mahu menggunakan gambarnya sebagai penghias skrin telefon pintar.
Topic Berkaitan
Must-Watch Video
Viral

6 Pelajar Malaysia Cipta Rekod Menang Pingat Pertandingan Olimpiad Matematik Antarabangsa!

gempak
21/07/2024
04:55 MYT
Enam pelajar mencipta rekod apabila pertama kalinya kesemua peserta dari Malaysia memenangi pingat dalam Pertandingan Olimpiad Matematik Antarabangsa Dunia yang berlangsung di United Kingdom (UK).
Berita

Dijanji Gaji RM15K Sebulan Di Taiwan, Lelaki Ini ‘Dilarikan’ Sindiket Pemerdagangan Manusia Ke Myanmar - “Masih Ada 7 Warga Malaysia…”

gempak
18/07/2024
02:55 MYT
Seorang lelaki mengimbau pengalaman dikurung dalam bilik hitam selama tiga hari tanpa makan dan minum selepas menjadi mangsa pemerdagangan manusia di Myawaddy, Myanmar lima bulan lalu.
Hiburan

"Sebagai Anak Saya Tentu Bangga" - Syarikat Bapa PU Riz Tersenarai 500 Syarikat Terbaik Malaysia

gempak
16/07/2024
18:27 MYT
Syarikat agensi pekerjaan AP Ukhwah Sdn Bhd melakar sejarah tersendiri apabila meraih Top 500 Customer Certification Trusty Brand Award pada Majlis Tindakan Pengguna Negara
Filem

Penuh Dengan Warna-Warni Budaya, Ini 5 Filem Yang Mengetengahkan Realiti Berbilang Kaum Di Malaysia!

gempak
16/07/2024
13:55 MYT
Malaysia merupakan negara yang mempunyai berbilang kaum. Didominasi oleh tiga kaum utama iaitu Melayu, Cina dan India, perkara ini memberi kesan besar dalam sektor perfileman tanah air.
Berita

Vape Dijual Guna Vending Machine, KKM Ambil Tindakan

gempak
12/07/2024
11:55 MYT
Sebuah pusat beli-belah di ibu negara diarah menghentikan operasi penjualan rokok elektronik atau vape menerusi mesin layan diri (vending machine).