Penyanyi dan pelakon Tomok akui reda kerana akhirnya disahkan positif Covid-19.

Tomok atau atau nama sebenarnya, Shah Indrawan Ismail, 37, tak sangka dia menjadi sebagai salah seorang penyumbang statistik kerana ia perkara yang paling mahu dielaknya selama ini.

Pun begitu, Tomok yang menjalani kuarantin di rumah bagaimana pun lega apabila isteri dan anak-anaknya masih dilindungi.

“Benda paling nak elak sekarang kena pada saya. InsyaAllah semoga baik saja. Yang penting, anak dan isteri negatif. Alhamdulillah," katanya.

Terdahulu, Tomok yang juga juga vokalis kumpulan New Boyz memaklumkan berita sedih dijangkiti Covid-19 di Instagram dengan berkongsi paparan kit ujian Covid-19 kendiri miliknya.

Difahamkan kit ujian Covid-19 kendiri itu dilakukanTomok bersama isteri, Rahayu Abas serta anak mereka pada hari ini dan keputusan sedih berpihak buatnya apabila positif Covid-19.

Pada perkongsian dibuat itu, ramai rakan selebriti dan pengikut Tomok di media sosial mendoakan keselamatannya agar segera sembuh dan pulih. Malah, Tomok juga mengucapkan terima kasih pada semua.

Selama dua tahun penularan pandemik Covid-19 di Malaysia, ramai selebriti disahkan positif dan dijangkiti virus berbahaya yang menyerang seluruh dunia hingga kini.

A post shared by Tomok (@tomokofficial)