Skip to main content

Hiburan

Erra Fazira & Ezwan Zain Sepakat Jaga Privasi, Tak Kongsi Masalah Rumah Tangga Di Media Sosial – “Kalau Ada Kecil Hati Atau Terasa…”

Astro Gempak 348

Sekilas

  • Erra Fazira dan suami, Ezwan Zain, sepakat untuk tidak berkongsi masalah rumah tangga atau perasaan negatif di media sosial demi menjaga privasi.
  • Erra lebih selesa berkongsi perkara positif sahaja di media sosial dan mengelak daripada menyebarkan cerita negatif.
  • Momen Aidilfitri tahun ini lebih bermakna bagi Erra apabila dapat bersalaman dan bermaafan dengan suami serta anak-anak selepas lama tidak berbuat demikian.

Demi menjaga privasi, pelakon Erra Fazira dan suami, Ezwan Zain memilih untuk tidak berkongsi masalah rumah tangga dalam media sosial. 

Erra atau nama sebenarnya Fazira Wan Chek berkata, perkara tersebut sudah dipersetujui bersama sejak awal perkahwinan.

“Saya sebenarnya sebelum berumah tangga sudah bincang benda ini. Saya tak suka kongsi banyak dengan orang terutama benda negatif seperti salah faham atau apa-apa.

“Tetapi kalau beri inspirasi, yang melihat rasa bahagia atau sebagainya, itu okey. Itu adalah ‘deal’ kami dari awal lagi,” katanya.

Menurutnya, dia dan suami juga sepakat untuk tidak meluahkan sebarang perasaan negatif secara terbuka.

“Saya rasa dia juga seperti saya. Kalau ada kecil hati atau terasa, saya tidak beritahu di media sosial.

“Jadi kami memang ada kesepakatan itu,” ujarnya ketika ditemui pada acara Riang Ria Raya ACGas di Grand Hyatt, Kuala Lumpur.

Tambah Erra, dia kini lebih selesa untuk hanya berkongsi perkara positif kepada umum.

“Saya belajar untuk tidak kongsi benda yang tak seronok dekat orang. Media sosial sekarang pun banyak cerita negatif.

“Jadi kita keluarkan yang baik sahaja, yang tak best tanggung sendiri,” katanya.

Dalam perkembangan sama, Erra turut berkongsi momen Aidilfitri tahun ini yang disifatkan lebih bermakna bersama suami dan anak.

“Setelah lama tidak cium tangan suami pada pagi raya, lainlah raya kali ini. Saya memang menanti momen nak bersalaman.

“Ada kami berempat sahaja dan kami saling bermaafan,” jelasnya.

Menurutnya, pengalaman tersebut memberikan perasaan berbeza yang sudah lama tidak dirasainya.

“Perasaan tahun ini memang lain sebab dapat bersalaman dengan suami. Saya ingat tak dapat nikmati lagi, tapi ada juga,” katanya.

Untuk rekod, Erra dan Ezwan selamat bernikah pada 12 Disember lalu di Rinjani Majestic, Subang, Selangor.



 

Anda mungkin berminat dengan

NAIL STICKERS 5D Nail art sticker

NAIL STICKERS 5D Nail art sticker

LAVEN Watercolor Painting Cotton Viscose Shawl Breathable Soft Pashmina Selendang Muslim Women Shawl Hijab Scarf

LAVEN Watercolor Painting Cotton Viscose Shawl Breathable Soft Pashmina Selendang Muslim Women Shawl Hijab Scarf

ZOE ARISAH Qasine Chiffon Bawal 45

ZOE ARISAH Qasine Chiffon Bawal 45

Jifang Hot Sale Retro Vintage Tie-dye Colorful Painting Cotton Polyester Shawl Long Pashmina Shawl Head Scarf Shawls Muslim Hijabs Tudung FX01

Jifang Hot Sale Retro Vintage Tie-dye Colorful Painting Cotton Polyester Shawl Long Pashmina Shawl Head Scarf Shawls Muslim Hijabs Tudung FX01

SHEGLAM Enigma Sparkly Glitter Eyeshadow Palette

SHEGLAM Enigma Sparkly Glitter Eyeshadow Palette

Nelia Plain Soft Cotton Rayon Shawl Modal Cotton Hijab Headscarf Pashmina Shawl Muslim Women Tudung

Nelia Plain Soft Cotton Rayon Shawl Modal Cotton Hijab Headscarf Pashmina Shawl Muslim Women Tudung

Must-Watch Video

Advertisement