Sekilas
- Shuib mengakui sukar untuk menambat hati anak sulungnya, Uwais Alqarni, yang mempunyai jiwa halus dan sensitif.
- Uwais pandai bermain golf, muzik, piano, gitar, dan menyanyi, menunjukkan sisi seni yang kuat dalam dirinya.
- Walaupun begitu, Shuib sangat seronok dan menghormati setiap perbualan dan diskusi bersama anak sulungnya itu.
Pelawak dan usahawan, Shuib mengakui agar sukar untuk menambat hati anak sulung, Uwais Alqarni yang disifatkannya mempunyai jiwa halus jika dibandingkan dengan anaknya yang lain.
Ujar Shuib, dia melihat personaliti anaknya itu sebagai seorang yang sensitif terhadap cara orang mendekatinya, sekali gus membuatkan dia perlu lebih memahami Uwais ketika berkomunikasi.
“Susah (nampak tambat hati). Kadang-kadang aku pun tak tahu sebab Uwais ni aku tengok jiwa dia ni halus. Ha, dia jiwa halus.
“Okey dia main golf, golf ni art. Dia pandai main muzik, pandai main piano, dia pandai main gitar, pandai menyanyi pun.
“Jadi aku assume dia memang ada jiwa-jiwa yang halus. Bila jiwa halus ni, kadang cara nak touch diaorang tu pun kena ada cara, dan nak bercakap pun kena ada cara,” kongsinya.
Walau bagaimanapun, juara Maharaja Lawak Mega ini berpendapat dia sangat seronok setiap kali dapat berbual dengan Uwais.
“Tapi bila jadi hal apa-apa kan, sesi berdiskusi dengan dia tu best.
“Aku hormatlah sebab dia anak sulung kan?,” tambahnya.
Sekadar info, Uwais merupakan anak sulung hasil perkahwinan Shuib bersama penyanyi, Allahyarhamah Siti Sarah Raisuddin.
Sumber: TikTok