Skip to main content

Selebriti

Shuib Imbau Momen Temani Arwah Siti Sarah, Kini Giliran Iringi Thalita Ke Pentas - “Dulu Daddy Bawa Ibu Pergi Show, ‘Rehearsal Sound Check’…”

Shuib Thalita

Sekilas

  • Shuib berkongsi rasa syukur dapat menemani anak perempuannya, Thalita, setiap kali membuat persembahan di pentas.
  • Momen ini mengimbau kenangan Shuib ketika menguruskan persembahan arwah isterinya, Siti Sarah, sebelum ini.
  • Setiap persembahan bersama Thalita menjadi peluang untuk mengeratkan hubungan bapa dan anak selain urusan kerja.
Advertisement

Pelawak dan usahawan, Shuib meluahkan rasa syukur kerana berpeluang untuk menemani dan menguruskan anak perempuanya, Thalita setiap kali membuat persembahan di pentas.

Menerusi perkongsian di media soaial, Shuib berkata momen itu secara tidak langsung mengimbau kenangan ketika menemani Allahyarham isterinya, Siti Sarah Raissuddin suatu ketika dahulu.

Advertisement

Menurut Shuib, dahulu dia sering mengiringi Siti Sarah ke setiap persembahan dengan membantu segala keperluan termasuk menguruskan mikrofon, menyediakan air minuman dan menghadiri sesi latihan serta pemeriksaan bunyi.

“Dulu daddy bawak ibu @sitisarahraissuddin pergi show, bawa kan mic, bawa kan air, rehearsal sound check.

“Sekarang alhamdulillah, bawak @thalita_shuib show pulak. Melayan kerenah budak kecik ni, comel!” kongsinya.

Tambah Shuib lagi, setiap persembahan bersama Thalita bukan hanya sekadar urusan kerja, sebaliknya menjadi peluang untuk mereka mengeratkan lagi hubungan bapa dan anak.

“Setiap show ada ceritanya, setiap show adalah bonding untuk kami anak beranak. Ada yang nak panggil Thalita Show?” coretnya.

Terdahulu, pada 9 Ogos 2021, Siti Sarah telah menghembuskan nafas terakhirnya selepas bertarung nyawa melawan virus Covid-19 di Hospital Canselor Tuanku Muhriz (HCTM) Universiti Kebangsaan Malaysia.

Sebelum itu, arwah menjalani pembedahan melahirkan anak bongsunya ketika kandungan berusia lapan bulan. Jenazah kemudiannya selamat dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Kampung Sungai Pusu, Gombak.

Shuib kemudian bertemu jodoh dan mendirikan rumah tangga bersama Watie atau nama sebenarnya Fati Nikmatul Adawiyah Hanifiah pada 23 Jun 2023 di Putra Glass Heights.

Anda mungkin berminat dengan

[REJURAN] Turnover Mask 5 Sheets | Hydration, Skin Renewal, Soothing, Glow

[REJURAN] Turnover Mask 5 Sheets | Hydration, Skin Renewal, Soothing, Glow

[NEW] Tracey Easy Off-Trail Card Holder With Lanyard Dompet Kad Wanita

[NEW] Tracey Easy Off-Trail Card Holder With Lanyard Dompet Kad Wanita

1pcs random Sonny Angel HIPPERS - Harvest Series Mini Figure Blind box Cute Hippers decoration Line up?12 types

1pcs random Sonny Angel HIPPERS - Harvest Series Mini Figure Blind box Cute Hippers decoration Line up?12 types

GJ Jewellery Emas Korea Emas Bangkok 24K Woman Anklet Daun/Jubin Sliver Gold/Gila-gila Love (26cm-27cm) GA-8

GJ Jewellery Emas Korea Emas Bangkok 24K Woman Anklet Daun/Jubin Sliver Gold/Gila-gila Love (26cm-27cm) GA-8

Popia Udang Gulung Dapur Ummi

Popia Udang Gulung Dapur Ummi

Must Watch Video

Advertisement