Laman Utama

7 Hari, Tenggat Rujuk Pablo Benua dan Rey Utami Perbaiki Rumah Tangga

Gempak ID
07/02/2021
03:25 MYT
Pasangan Pablo Benua dan Rey Utami belakangan cekcok urusan rumah tangga. Keduanya bersikeras tuding menuding soal perselingkuhan.
Kini, keduanya memilih berdamai dan memutuskan rujuk. Pablo Benua memberikan waktu satu pekan alias 7 hari untuk sang istri.
"Dari hasil kesepakatan mediasi, kami sudah ada perjanjiannya. Kami sepakat untuk berdamai. Intinya kembali mencoba untuk rujuk," ujar Pablo Benua di kediamannya di kawasan Sentul, Bogor, Jawa Barat, Jumat (5/2).
Pablo Benua sengaja memberikan waktu untuk Rey Utami selama 7 hari lantaran belum kembali percaya 100 persen.
"Saya dan Rey sepakat akan coba bersama selama tujuh hari. Kalau masih cocok berjodoh, akan lanjut. Kalau tidak mungkin sepakat untuk mengakhiri ini semua," jelas Pablo Benua.
Pablo Benua menginginkan Rey Utami bisa berubah dengan tidak mengumbar masalah rumah tangga ke publik.
"Selama tujuh hari ini Rey harus mengubah sikapnya yang tidak saya sukai. Seperti mengumbar aib rumah tangga ke publik," tandas Pablo Benua.
Oleh: Syba Instagram: @reyutami, @bangbenua
Topic Berkaitan
Must-Watch Video
Hiburan

Suami Didakwa Curang? Puteri Dubai Umum Cerai Menerusi Hantaran Instagram – “I Divorce You..”

gempak
19/07/2024
12:55 MYT
Anak Perdana Menteri UEA dan penguasa Dubai, Mohammed Rashid Al Maktoum, Puteri Sheikha Mahra bertindak menceraikan suaminya Sheikh Mana Al Maktoum menerusi sebuah hantaran di akaun Instagram miliknya pada Rabu.
Hiburan

Peguam Maklum Kes Cerai Harith Iskander, Jezamine Ditunda

gempak
12/07/2024
07:25 MYT
Bercakap kepada Gempak, perbicaraan yang dijadual berlangsung di Mahkamah Rendah Syariah Wilayah Persekutuan, Jalan Duta, Kuala Lumpur pada 15 Julai ini akan ditunda ke satu tarikh lain.
Hiburan

Isteri Fail Cerai, Harith Iskander Belum Sedia Beri Komen

gempak
09/07/2024
06:30 MYT
Pelawak terkenal Harith Iskander, enggan mengulas lebih lanjut mengenai isterinya Dr Jezamine yang sudah memfailkan cerai.
Hiburan

Adira Beri Bayangan Mahu Rujuk Dengan Datuk Red? - “Nak Kahwin Dengan Awak Sahaja”

gempak
07/07/2024
05:55 MYT
Penyanyi, Adira seakan memberi bayangan hanya mahukan Datuk Red sebagai satu-satunya lelaki dalam hidupnya kerana malas untuk berkenalan dengan orang baharu.
Hiburan

Ibu Virgoun Saran Inara Rusli Kembali Rujuk: “Dari Segi Agama Pun Tak Boleh”

gempak
06/07/2024
07:55 MYT
Selepas anaknya Virgoun ditangkap kerana dadah, ibu penyanyi tersebut Eva Manurung menyarankan agar bekas menantu, Inara Rusli kembali rujuk.