Apakah yang selalu mendorong kalian, pecandu musik mahu selalu tidak melewatkan sebuah konser yang diadakan?
Selain of course karena begitu mengidolakan sang artis, daftar berikut merupakan barangkali antara asbab buat kalian menonton sesebuah konser.
Mudah membeli tiket konser, akses menuju tempat konser juga mudah, kualitas infrastruktur (tempat konser), logistik, kru, serta teknisi konser dipercayai menjadi asbabnya.
Tapi, asbab yang lebih besar dari itu saat band papan atas Ungu bertandang ke Malaysia adalah karena mereka sedang meraikan ulangtahun ke-17.
Menerusi konser yang mengusung judul Ungu Tercipta Untukku yang berlangsung di Kenanga Wholesale City, Star Stage, Kuala Lumpur, mereka membawa kalian semula kembali ke masa silam dengan untaian hit Ungu.
1. Tercipta Untukku
Ini lagu wajib buat seluruh band Ungu dan fansnya, Tercipta Untukku. Lagu ini telah diciptakan pada tahun 2005, namun liriknya yang bak syair masih mampu membius siapa aja yang mendengarnya.
2. Dewi Waktu
Satu lagi hit yang meledakkan nama Ungu bukan sahaja di Indonesia malah melebarkan sayapnya di Malaysia adalah lagu dengan judul Demi Waktu.
3. Percaya Padaku
Dilahirkan pada tahun 2010 menerusi album 1000 Kisah Satu Hati, Percaya Padaku juga punya magisnya sendiri.
4. Andai Ku Tahu
Satu satunya lagu berunsur religi Ungu yang masih hidup dan meninggalkan impak setiap kali didengar, Andai Ku Tahu dibawakan dalam versi live pada konser kali ini. Andai Ku Tahu adalah pemenang AMI Award for Best of the Best Production Work.
5. Setengah Gila
Asbab wajib kalian harus nonton rakaman konser dengan durasi melebihi satu jam ini adalah Ungu pertama kali membawa single terkini mereka, Setengah Gila dalam konser Ungu Tercipta Untukku.
Nah, mau saksikan lebih dari sekadar lima lagu yang diberikan faktanya ini, apa kata saksikan Konser Ungu Tercipta Untukku yang bisa mengisi jadual anda seperti link di bawah ini.
konsert Ungu :
Gempak ID
Tue Dec 25 2018


#BIGSTAGE5: Baju Yang Digayakan Aina Abdul Ganggu Pandangan Penonton? Ini Jawapan Pihak Produksi: “Tak Pernah Terima Sebarang Aduan…”
Pihak produksi dah bagi jawapan

Lima Tahun Hajat Tertangguh, Raffi Ahmad Buat Kejutan Bawa Pekerja Tunai Haji
Raffi Ahmad lunas hajat

#BIGSTAGE5: “Duduk Belakang Aina Ke, Ajai Ke, Korang Still Terhalang” - Pereka Baju Aina Abdul Tampil Beri Penjelasan
Ini penjelasan Masyadi Mansoor

#PE3 : Dah Kutip RM16 Juta! Fauzi Nawawi Akui Berbaloi Terbabit Dengan Filem Mega Polis Evo 3
Memang berbaloi!

#BIGSTAGE5: “Saya Tak Dilahirkan Dengan Kekuatan Vokal…” - Meer Nash Akan Usaha 10 Kali Ganda Perbaiki Kelemahan
Usaha lagi Meer Nash, all the best.

“Lainlah Minum Arak” - Baby Shima Kecewa Video Minum Dari ‘Botol Susu’ Masih Jadi Isu
Isu botol susu masih berlanjutan

#BIGSTAGE5: Nadeera Zaini Melompat Gembira Siti Nurhaliza Puji Skil & Suara Bagus! - "Terperanjat! Syukur Tak Terkata Apa Dah"
Memang suara dan skil nyanyian Nadeera Zaini mantap!

#PE3: Baru 4 Hari Ditayangkan, Polis Evo 3 Raih Kutipan RM16 juta! Cayalah Boh!
Wow, letupan! Tahniah!

Ini Tindakan Remy Ishak Apabila Menerima Mesej & Gambar Berbaur Godaan Daripada Peminat - “Saya Terus…”
Cara Remy Ishak tepis godaan

#BIGSTAGE5: Meer Nash Ada Pakej Lengkap Tapi Kurang Pada Vokal, Ajai Kata Boleh Usaha! Ini Recap Markah Penuh & Komen Juri
Jangan putus asa Meer Nash.