Highlights

“Arwah Ayah Kena Serangan Jantung Dalam Kereta Ketika Tunggu Saya Uji Bakat dan Akhirnya PERGI,” – Aina Abdul

Afiza Kamarulzaman
13/08/2021
11:38 MYT
Nampak orangnya sangat tenang. Namun, di sebalik ketenangan yang dipamerkan, siapa sangka perjalanan hidup yang dilalui penyanyi berbakat besar ini juga pernah dilanda badai dan gelora.
Dalam program Rumah No. 107 episod 11, Aina dan Janna Nick diundang berkongsi cerita tentang kehidupan sebagai anak seni, pengalaman dilanda bipolar atau kemurungan dan bagaimana mereka kuat menempuhi cercaan netizen.
Antara yang menyentuh hati dikongsi Aina adalah detik kehilangan arwah Ayahnya. Seperti yang selalu dibicarakannya, arwah Ayah ialah insan yang banyak memberi dorongan kepada Aina untuk mengenengahkan bakatnya dalam bidang seni suara.
“Ayah juga yang selalu menghantar Aina ke pertandingan uji bakat waktu Aina masih bersekolah dulu. Dan, ia sangat membekas dalam diri Aina apabila pada satu ujibakat yang diadakan di sebuah mall, Ayah menunggu Aina di dalam kereta.
Tahulah, uji bakat selalunya memakan masa yang lama. Tiba-tiba Ayah terkena serangan jantung. Kami bergegas ke klinik berhampiran tapi tidak ada yang buka dan kami terus ke hospital. Hanya Tuhan yang tahu perasaan saya waktu itu.
Dalam hati tertanya, mungkin Ayah kepanasan menunggu lama di dalam kereta atau oksigen tak cukup atau sesak nafas. Atau mungkin juga Ayah lapar belum makan. Semua itu membentak benak fikiran saya.
Sehinggalah kami tiba di hospital dan Ayah disahkan meninggal dunia. Ya Allah. Saya menyalahkan diri saya. Lama untuk saya menerima semua ini. Baru sekarang saya boleh menceritakan semua ini tanpa menangis...” luah Aina telus.
Dan, banyak lagi yang dikongsi Aina dalam rancangan Rumah No.107 Jumaat jam 9 malam ini di Astro Warna.
Doa kami, semoga Aina terus diberi ketabahan dan melakar lebih banyak kejayaan dalam hidupnya. Al fatihah buat arwah Ayah yang telah pergi...
Topic Berkaitan
Must-Watch Video
Berita

Gara-Gara Tumpahkan Air, Kanak-Kanak Perempuan 3 Tahun Maut Dipukul Ayah Tiri

gempak
28/06/2024
07:51 MYT
Seorang kanak-kanak perempuan berusia tiga tahun maut selepas dipukul oleh ayah tiri dan ibunya selepas dia tertumpahkan air minuman.
Hiburan

Aina Abdul, Ernie Zakri Bakal Duet Lagu Kurik Kundi! Ini Kejutan Lain Konsert Destiny Of Music

gempak
08/06/2024
18:17 MYT
Konsert Destiny of Music yang akan diadakan di Dewan Agung Tuanku Canselor UiTM Shah Alam pada 29 Jun 2024 ini tampil kelainan dengan mempersembahkan perjalanan dan perkembangan muzik dari era 80-an hingga ke masa kini.
Viral

Aina Abdul Dikritik Bawa Lagu Whitney Houston, Tyra Kamaruzzaman Respon - “Wedding I Suka Hati Lah, Bey Soba Bey Pun Boleh”

gempak
07/05/2024
05:55 MYT
Tuan badan punya wedding dah jawab.
Hiburan

Aina Abdul Kongsi Pengalaman Bekerja Dengan Melly Goeslaw - “Saya Tak Sangka Akan Duduk Berhadapan Dengannya Di Studio”

gempak
21/04/2024
13:55 MYT
Penyanyi dan komposer Aina Abdul mengakui teruja menjalinkan kolaborasi bersama komposer terkemuka, Melly Goeslaw menerusi sebuah lagu runut bunyi yang bakal dimuatkan dalam filem Cinta Tak Pernah Tepat Waktu kelak.
Hiburan

Ramai Lancarkan Lagu Raya Berentak Rancak, Ini Pendapat Aina Abdul - “Kita Tengok Pada Market”

gempak
09/04/2024
03:55 MYT
Penyanyi Aina Abdul mempunyai pendapat tersendiri mengenai pelancaran lagu-lagu raya berentak rancak daripada barisan penyanyi tanah air pada tahun ini.