Persembahan penyanyi, Aepul Roza menerusi lagu nyanyian asal, Datuk M.Nasir dan Datuk Jamal Abdillah iaitu Ghazal Untuk Rabiah berjaya mendapat tempat kedua bagi minggu ketiga konsert The Hardest Singing Show (THSS).

Komen juri

Persembahannya itu telah mendapat pujian daripada juri, Edry Abdul Halim.

“Awak ni peserta underdog, kita ada nama lain yang glamour, tapi persembahan awak spectacular dan saya perasan jati diri awak kuat very authistic, very intelligent performance,” komen Edry sewaktu konsert THSS.

Meskipun diberi gelaran peserta underdog daripada juri, Aepul bagaimanapun menganggap perkara tersebut sebagai satu kelebihan buat dirinya bagi memperbaiki persembahan.

“Saya sepanjang saya bekerja dalam industri muzik saya memang menganggap diri saya begitu, nama saya dalam industri tidak lah sebesar dan sepopular yang lain.

“Alhamdulillah itu adalah rezeki saya, kelebihan untuk saya supaya saya bekerja lebih keras, bagi mencari idea dan menjalankan persembahan.

“Saya tidak menganggap perkara itu sebagai sesuatu perkara yang negatif, saya sendiri sangat bersyukur saya dilabelkan sebagai peserta underdog.

“Sebab itu adalah kelebihan untuk saya mendapatkan ruang untuk memperbaiki diri saya,” katanya kepada Gempak.Penyanyi daripada kumpulan Drama Band ini berkata sedemikian ketika ditemui sejurus selesai konsert minggu ketiga THSS yang berlangsung di Pusat Konvensyen CIDB, Cheras, Kuala Lumpur pada Ahad.

Bagi tugasan minggu seterusnya kesemua peserta akan mempersembahkan persembahan yang bertemakan ‘Rota Sing’.

Rancangan 10 minggu ini bakal diacarakan oleh penyampai radio popular, Nabil Ahmad bergandingan bersama pengacara, pelawak dan juga penyanyi terkenal Indonesia, Rina Nose.

Sementara itu, bangku juri pula disandang oleh barisan penyanyi, komposer dan pengarah professional yang telah lama berkecimpung di dalam industri muzik dan hiburan, termasuk Dato' Sri Rossa, Edry Abdul Halim dan Zizan Razak.

Saksikan The Hardest Singing Show untuk menyaksikan format pertandingan luar biasa dan pengalaman pertandingan nyanyian terhebat abad ini di Astro.

Penerbitan 'The Hardest Singing Show' diunikkan oleh Alha Alfa Cosmetics selaku penaja utama.

Penjurian & Trivia The Hardest Singing Show

* Persembahan setiap peserta menerusi 'The Hardest Singing Show' akan diadili 100% daripada pemarkahan oleh barisan panel juri profesional.
* Juara 'The Hardest Singing Show' akan membawa pulang wang tunai bernilai RM150,000
beserta trofi sumbangan Astro.
* Para penonton dan peminat boleh mengundi mana-mana persembahan peserta kegemaran mereka bagi menentukan pemenang mingguan iaitu "The Hardest Gempak Meter" pada setiap minggu. Undian boleh dilakukan secara dalam talian menerusi laman rasmi http://gempak.com/thehardestsingingshow.
* Eksklusif buat rancangan terbaharu ini, Astro turut mengeluarkan lagu tema yang berjudul 'I'm The Best' dan lagu tema yang bergenre Pop ini ditulis oleh komposer muda Iqie Hugh.

'The Hardest Singing Show' akan bersiaran secara langsung dari Pusat Konvensyen CIDB, Cheras, Kuala Lumpur selama sepuluh minggu bermula 12 Mei 2024, setiap Ahad, jam 9.00malam menerusi Astro Ria (Saluran 104).

Rancangan ini turut boleh distrim menerusi On Demand di Astro Box, aplikasi Astro GO dan sooka untuk pilihan yang lebih fleksibel.

Persiapan persembahan setiap peserta akan dipaparkan menerusi Studio The Hardest Singing Show dan segala telatah dibalik tabir, perbincangan, latihan di pentas utama dapat di saksikan di BTS The Hardest Singing Show yang dihoskan oleh Ceddy Ng selama 30 minit setiap minggu, dibawakan istimewa kepada para penonton dan peminat.

Xtended The Hardest Singing Show bakal bersiaran secara langsung sejurus selepas konsert utama, pada jam 11.30 malam, setiap Ahad yang akan dihoskan oleh 3 Pagi ERA iaitu Nabil Ahmad, Radin & Azad Jazmin.


Berita Trending: THSS: Penangan Sheesh & Persembahan Out Of The Box, Aisha Retno Raih Mata Tertinggi 94.55%! Ini Senarai Markah Penuh

Berita Trending: Ayda Jebat Sedia Kongsi Ilmu Dengan SMDX - “Beri Peluang, Tapi Harus Sedar Apa Yang Dilakukan Itu Kesilapan”