Sekilas
- Nina Ismail Sabri berkongsi pandangan tentang kecurangan dan kesannya yang merosakkan bukan sahaja pasangan tetapi juga anak-anak dan keluarga mereka.
- Beliau menasihatkan mangsa kecurangan supaya berani pergi kerana tiada pasangan yang baik boleh dirampas dan mereka tidak berbaloi untuk masa dan tenaga.
- Nina juga mendoakan kebahagiaan buat mangsa dan mengingatkan bahawa kepercayaan kepada Allah dan masa-Nya akan membawa rancangan yang lebih baik.
Perkongsian kakak kepada penyanyi Dafi iaitu Nina Ismail Sabri yang berkongsi mengenai kecurangan dalam sebuah perhubungan menarik perhatian netizen.
Menerusi Threads, Nina mempersoalkan tindakan individu yang mengganggap meruntuhkan rumah tangga orang bukan sesuatu perkara yang salah.
“Saya tidak tahu bagaimana sesetengah orang berfikir tak ada salah meruntuhkan rumah tangga orang.
“Apabila anda meruntuhkan rumah tangga, anda bukan sahaja merosakkan hubungan antara dua orang, anda juga merampas kebahagiaan anak-anak mereka (untuk anak-anak itu) dan hubungan antara dua keluarga.
“Satu perkara yang boleh saya katakan kepada mangsa ialah pergi kerana tiada lelaki atau perempuan baik boleh dirampas dan mereka pastinya tiada nilai untuk masa dan tenaga anda,” katanya.
Pada perkongsian lain, Nina titipkan pesanan buat individu yang mempunyai masalah dalam perhubungan melibatkan kecurangan.
“Kepada mereka yang telah merosakkan rumah tangga, semoga anda mendapat kebahagiaan. Kifarah wujud, ia akan mengejar anda akhirnya.
“Kepada semua wanita dan lelaki yang mempunyai pasangan curang, saya benar-benar berdoa agar kebahagiaan akhirnya akan menemui anda.
“Letakkan kepercayaan dan kepercayaan anda kepada Allah dan percaya pada masa-Nya. Yang Maha Kuasa telah merancang sesuatu yang lebih besar untuk anda.
“Saya pernah berada di situasi itu, dan apabila ‘habuk’ mula hilang akhirnya saya melihat keseluruhan gambaran dan rancangan-Nya, dan saya sangat bersyukur untuk itu semua,” kongsinya.
Sumber - Threads