Ramai peminat menunggu sekuel Polis Evo kerana difahamkan penggambaran Polis Evo 2 dijalankan sekitar Mac lalu.

Sebenarnya, produksi yang bakal mendapat sentuhan sutradara prolifik itu menunda penggambaran pada Ogos ini.

Walau sedikit ‘lari’ daripada jadual asal, penundaan tarikh tidak mematahkan semangat pelakonnya, Zizan Razak untuk meneruskan rutin di gimnasium bagi membina otot.

Sentiasa jalankan rutin di gymnasium.

Katanya, usaha mengekalkan bentuk fizikal tegap yang dimulakan sejak Disember 2016 masih diteruskan hingga sekarang.

“Sejak dimaklumkan watak Inspektor Sani perlu sasa, saya mula menjalani rutin di gimnasium. Cuma tidaklah seperti dulu kerana sebelum ini saya ada masa tiga bulan saja untuk ‘buat badan’.

“Ini kerana jadual untuk masuk ke set sekitar Mac lalu. Kiranya ketika itu saya ada masa tiga bulan. Aktiviti senaman pada bulan puasa ini pula saya ubah sedikit mengikut mengikut kesesuaian.

Teruja dengan Polis Evo 2.

“Lagi pun bukanlah saya taksub memiliki tubuh sado sebaliknya ia perlu demi karektor Inspektor Sani. Sebenarnya ini juga cabaran untuk memastikan saya benar-benar bersedia sebelum masuk set.

“Bukan hanya peminat, saya sendiri teruja menunggu Polis Evo 2 di pawagam,” katanya yang mengerjakan umrah bermula 14 Jun dan bakal menyambut 1 Syawal di Makkah.

Hanya kembali ke tanah air pada 2 Syawal, akuinya nikmat mengerjakan umrah pada 10 malam terakhir Ramadan seperti tahun lalu membulatkan tekadnya kembali semula ke Makkah.

Gembira untuk menyambut Syawal di tanah suci.

Mohd Razizan Abdul Razak, 33, itu berkata, pemergian itu juga istimewa kerana turut berpeluang mengulangi kesyahduan meraikan 1 Syawal bersama jutaan umat Islam lain dari seluruh dunia.

“Sejak ke Makkah tahun lalu, saya sudah tiada perasaan untuk ke tempat lain. Memandangkan saya belum sempat berehat panjang sejak tahun lalu, saya memilih ke Tanah Suci.

“Bagus begini kerana saya tenang sepanjang di sana. Sebelum ke Makkah dulu, setiap kali mahu merehatkan minda, banyak tempat di dunia yang ingin saya pergi.

Baru tamat penggambaran filem bersama Mira Filzah.

“Namun, sejak ke Tanah Suci, saya tidak punya keinginan untuk ke tempat lain. Alhamdulillah, Allah jemput saya kembali ke sana pada Ramadan ini.

“Memandangkan saya sudah ada sedikit pengalaman, saya mahu memanfaatkan setiap peluang di sana untuk melipatgandakan amalan,” ujarnya penuh bermakna.

Terdahulu, dalam perkembangan lain, Zizan baharu saja selesai menjalani penggambaran drama Jula Juli Putus Cinta bersama Mira Filzah yang juga arahan Osman Ali.