gempak
  • Utama
  • Video
  • Rancangan
  • Gempak Most Wanted
  • Salam Muslim
  • Zon Lawak
  • Peraduan
  • Rojak Daily
  • Daftar
  • Daftar
gempak
  • Utama
  • Video
  • Rancangan
  • Gempak Most Wanted
  • Salam Muslim
  • Zon Lawak
  • Peraduan
  • Rojak Daily
SUKAN
Klinik STL 2025 Bakal Cetus Transformasi, Sertai Kem Latihan Asas Di Pusat Akademi Sepak Takraw Negara Yang Pertama Di Malaysia!
HIBURAN
Netizen Kurang Senang Lihat Aishah Menari, Ini Respons Tuan Badan - “Kerja Saya, Tak Suka Sila Scroll”
VIRAL
Pempengaruh Brazil Dakwa Bakal Jadi Angkasawan, Ini Jawapan NASA
  • Polisi Privasi
  • Terma Pengguna

Gempak | Hakcipta Terpelihara © 2024 Measat Broadcast Network Systems Sdn Bhd 199201008561 (240064-A)

HIBURAN

"Lelaki Rasa Tak Macho Kalau Mendandan Rambut Sebelah Perempuan" - Fikry Ibrahim Buka Kedai Gunting Rambut

gempak
Amri Hassan
08/08/2019
03:56 MYT
Sponsor Banner
"Lelaki Rasa Tak Macho Kalau Mendandan Rambut Sebelah Perempuan" - Fikry Ibrahim Buka Kedai Gunting Rambut
Pelakon Fikry Ibrahim mengambil inisiatif untuk membuka sebuah kedai gunting rambut pertamanya di Setapak, Kuala Lumpur bagi menyediakan solusi untuk masalah yang dihadapinya sendiri setiap hari.
Kata Fikry, 25, dia berdepan kekangan untuk mencari servis dandanan rambut lelaki sekitar ibukota yang menyediakan pelbagai servis selain menggunting rambut semata-mata.
"Saya tak pernah terfikir pun untuk buat kedai gunting rambut tapi tercetus sejak setahun lalu.
"Sebagai lelaki berkerjaya yang sering menggunakan pelbagai produk untuk penggayaan rambut, saya sendiri berdepan masalah untuk mencari salun.
"Kadang-kadang segan apabila pendandan dan tukang gunting rambut saya perempuan, ada masanya perempuan ada sebelah saya. Apabila nak buat rawatan rambut pun rasa malu, sebagai lelaki rasa tak macho.
"Saya tengok pun ramai perempuan, tak ramai lelaki," ujarnya yang mendapatkan khidmat bimbingan daripada Bambang Soteto sejak enam bulan lalu.
HairFeeks yang telah memulakan operasi sejak awal Ogos lalu menyediakan pelbagai servis antaranya scrub wajah, scrub rambut, rawatan keguguran rambut, masker dan pelbagai lagi.
Selain itu, Fikry menyediakan pelbagai pakej khas untuk bakal pengantin dan kanak-kanak.
Malah, harga yang ditawarkan di Hairfeeks juga lumayan dan berpatutan dengan harga pasaran semasa.
"Di Setapak kami antara barbershop yang paling awal memulakan operasi.
"Malah, caj yang ditawarkan kepada pelanggan juga berpatutan bermula serendah RM20 untuk dewasa dan RM15 untuk kanak-kanak.
"Kebanyakan servis pun diturunkan harga menepati permintaan di sini. Bagi saya biarlah servis yang ditawarkan menepati permintaan masyarakat," ujarnya.
View this post on Instagram
??Yang taknak tengok kamera ni nama dia Radi, dah berpengalaman sebagai senior barber selama 10 tahun. Expert buat bald fade! Jadi warga Setapak yang nak gunting rambut jangan lupa singgah @hairfeeks . Mula beroperasi dari jam 10 pagi hingga 11 malam. Waze (hairfeeks). Contact 03-41316028. Boleh walk in dan lebih baik buat appointment supaya tak payah tunggu lama? #radi #hairfeeks
A post shared by Hair Feeks (@hairfeeks) on Aug 5, 2019 at 7:42am PDT
Sebelum ini, Fikry pernah mengusahakan sebuah kedai dobi sejak 2015 namun terpaksa dihentikan operasi setahun kemudian kerana masalah tertentu.
Topic Berkaitan
#pelakon
#Pelakon
#Fikry Ibrahim
#Barbershop
Must-Watch Video