Hiburan

Afgan Undang SonaOne Takluk Johor

Fiza Kamarudin
01/03/2017
14:14 MYT
Idola pop dan juga penyanyi serta penulis lagu sensasi, Afgansyah Reza atau AFGAN bakal menakluk Johor!
Dianjurkan oleh IME Malaysia, AFGAN akan menbawa konsert SIDES Malaysia Tour 2017 ke Pusat Konvensyen Antarabangsa Persada Johor pada hari Sabtu, 8 April jam 7.30 malam.
Peminat penyanyi ini boleh dianggap bertuah kerana konsert ini disifatkan sebagai konsert Afgan berskala paling besar, bukan saja di Johor tetapi juga di serantau selatan.
Dibawakan khas atas pemintaan peminat setia yang menggelarkan mereka sebagai Afganisme, konsert itu juga adalah sebagai tanda sokongan terhadap kemunculan album Sides, yang juga album solo keempatnya.
Kemunculan album itu juga membuatkan jadual penyanyi ini cukup padat kerana mendapat undangan persembahan di seantero dunia.
Dalam kesibukannya itu, akhirnya dapat juga Afgan mengadakan konsert di Johor seperti yang diimpikan.
Pada malam itu nanti, penonton dapat menyaksikan kemunculan rapper yang banyak memenangi anugerah iaitu SonaOne sebagai penyanyi undangan.
SonaOne turut terbabit dalam album Sides apabila mereka berpadu suara menerusi lagu X dan Rollercoaster. Itu adalah gandingan pertama Afgan bersama artis Malaysia.
Bukan saja menyampaikan lagu duet tetapi SonaOne juga bakal menghangatkan konsert itu dengan lagu popularnya.
Tiket dijual pada harga RM485 (VVIP), RM385 (VIP) dan RM285 (CAT1). Semua kategori tiket adalah tempat duduk bernombor.
Harga termasuk 6% GST kecuali yuran pemprosesan yang dikenakan pada harga RM4. Tiket boleh didapati menerusi online iaitu www.ticketcharge.com.my atau talian hotline +603-92228811.
Peminat Afgan juga boleh membeli tiket di kedai terpilih iaitu Speedy video, Victoria Music, Rock Corner, Chambers Music, PJ Live Arts, kaunter maklumat di The Mines shopping mall atau 1 Shamelin, Eden Ultimate (Kuantan) dan juga Blonde Brunette (Penang).
Tiket akan mula dijual pada 27 Februari 2017 mulai jam 11 pagi. Tawaran eksklusif peluang bergambar bersama Afgan untuk 600 pemenang serta 50 pas sesi ramah mesra akan diberikan kepada pemegang tiket VVIP berharga RM485.
Peminat yang membeli tiket berharga RM385 (VIP) berpeluang untuk memenangi hadiah poster yang ditandatangani Afgan. Bagaimanapun ia adalah terhad kepada 350 orang sahaja.
Untuk maklumat terkini bolehlah mengikuti akaun media social IME Asia Facebook, @IME_Asia (Instagram), @IMEProduction(Twitter) atau @IMEProductions untuk WeChat.
Topic Berkaitan
Must-Watch Video
Hiburan

Ajai Kongsi Kemunculan Terbaharu Hafiz Suip, Peminat Pula Luah Rasa Rindu – “My Brother Is Back, We Love You”

gempak
23/07/2024
21:55 MYT
Menerusi perkongsian di Instagram (IG), Ajai memuat naik video yang memaparkan Hafiz melaksanakan latihan nyanyian dengan mendendangkan lagu Ku Akui di studio.
Hiburan

"Alhamdulillah Adira Bagi Saya Peluang" - Datuk Red

gempak
23/07/2024
07:45 MYT
Susulan daripada pendedahan percintaaan yang dibuat melalui siaran langsung di aplikasi TikTok, Datuk Red tampil mengesahkan hubungannya bersama bekas isteri, Adira Suhaimi.
Hiburan

Generasi DFP Kumpul 15 Artis Muda Pelbagai Genre! Konsert Pertama Fadzly, Syiqin Azln, Ruhil Ariana Wilson, Ee Vone & LOKO 24 Julai Ini

gempak
20/07/2024
11:04 MYT
Dewan Filharmonik PETRONAS (DFP) telah melancarkan sebuah inisiatif baharu yang dinamakan Generasi DFP bagi menyokong landskap industri muzik dan seni di Malaysia.
Peraduan

GMW Giveaway: Gimme The Mic Minggu 1

gempak
20/07/2024
05:24 MYT
Peraduan

GMW Giveaway: Nihon Matsuri

gempak
20/07/2024
05:22 MYT