Selepas kejayaan anaknya, Mohd Faris memperolehi 6A dalam Sijil Pelajaran Malaysia (SPM), usahawan sensasi, Kak KM membuat hantaran di media sosial menunjukkan hadiah yang diberikan kepada puteranya hasil daripada usaha cahaya matanya itu dalam bidang akademik.

Hadiah Mercedes Benz

Dalam posting berkenaan, dapat dilihat Kak KM atau nama sebenarnya Liana Rosli menghadiahkan anak lelakinya itu sebuah kereta jenis Mercedes Benz berserta cek bernilai RM10,000.

“Okay Faris, sempena kejayaan Faris hadiah Faris pertama sekali kereta, nombor dua, nah (cek RM10,000)!” kata Kak KM.

A post shared by THE REAL KM?? 01154067664 (@sweetdara_lianarosli_km)

“Alhamdulillah tahniah! Jangan lupa ibu bila dah berada di peringkat tinggi...

Beralih ke ruangan komen entri tersebut, rata-rata wargamaya mengucapkan tahniah kepada Faris di samping ada segelintir yang mendoakan anak lelaki usahawan berkenaan berjaya di masa akan datang.

“Alhamdulillah tahniah! Jangan lupa ibu bila dah berada di peringkat tinggi,”

“Tahniah Faris atas kejayaan keputusan SPM. Teruskan melangkah lebih jauh lepas ni untuk mencapai matlamat yang diimpikan untuk terus bahagiakan mama dan keluarga,”

“Tahniah Faris, moga terus melangkah dengan kejayaan yang lebih jauh. Semoga terus membahagiakan mama.”

BERITA TRENDING: Zarina Zainuddin, Kak KM & Datuk Hattan Kongsi Pencapaian Cemerlang Anak-Anak Dalam SPM

Sekadar info, keputusan SPM bagi pelajar-pelajar yang menduduki peperiksaan itu telah diumumkan pada pagi Isnin.

Untuk rekod, tahun ini mencatatkan lebih 11,000 pelajar yang memperolehi semua A dalam semua mata pelajaran di mana ia sekaligus menjadikan pencapaian bagi tahun 2023 lebih baik berbanding tahun 2022.

Sebelum ini, Gred Purata Nasional (GPN) merekodkan 4.60 bagi SPM tahun 2023 di mana ia adalah lebih baik berbanding tahun 2022 iaitu 4.74.

Sumber: Instagram