Pelakon Noorkhiriah, 41, akui terpaksa bertindak tegas sebelum menerima tawaran untuk buat ulasan produk (review) daripada peniaga di platform media sosial.

Menurut Khiriah, tindakannya itu disebabkan sejak kebelakangan ini banyak peniaga yang sanggup tayang 'body' demi melariskan produk.

"Disebabkan akak tak baiklah akak jadi gini. Dan disebabkan sekarang dah terlalu ramai tak kira perempuan tulen atau sebaliknya.

"Akak minta maaf sebab terpaksa tegas camni. Dah takda segan silu tonjol buah kelapa, cempedak, pisang, betik segala," tulisnya di Instagram (IG).

Pemilik nama Noorkhiriah Ahmad Shapie turut berkongsi perbualan dengan peniaga yang dikehendaki menghantar terlebih dahulu video untuk diperiksa sebelum membuat bayaran.

Sementara itu, pelakon yang terkenal dengan watak Aishah dalam drama rantaian Nur dan Nur 2 menyatakan dia ingin mengelak daripada berkongsi kandungan yang tidak senonoh dan berharap agar semua pihak memahami dengan permintaannya.

"Bahu akak dah berat dengan dosa. Kongsi pun akak dapat saham. Dosa sendiri dah banyak adik.

"Akak tak baik tapi cuba mengelakkan. Mohon maaf sangat dan terima kasih korang sangat-sangat memahami.

"Sama-sama lah kita cari redha Allah sebab rezeki ni Allah yang bagi dan punya. Jangan takut tertutup 1 pintu 10 pintu Allah buka. Yakin," tulisnya lagi.

Disebabkan akak tak baiklah akak jadi gini.. & Disebabkan skrg dah tlalu ramai tak kira perempuan tulen @ sebaliknya..akak minta maaf sb terpaksa tegas cmni..dah tkde segan silu tonjol buah kelapa,cempedak,pisang,betik segala..bahu akak dah berat dgn dosa..share pun akak dpt saham?dosa sendiri dah byk dik..akak tk baik tapi cuba mengelakkan...mohon maaf ssgt & tkasih korang sgt2 memahami...sama2lah kita cari Redha Allah sb rzki ni Allah yg bagi & punya.Jgn takut tertutup 1 pintu 10 pintu Allah buka..Yakin

A post shared by Noorkhiriah Ahmad Shapie (@khiriah17) on


Sebelum ini, penyanyi Siti Sarah meluahkan rasa terkilan dengan sikap segelintir peniaga yang sanggup melakukan cara pemasaran produk dengan cara yang salah sehingga menjatuhkan maruah diri.

BACA: "Berniaga Sampai Kena Goncang Buah Dada!" - Siti Sarah Menyampah Tengok Cara Tak Bermoral Peniaga Lariskan Produk