Pengacara dan pelakon Uyaina Arshad telah selamat menjalani pembedahan apendiks malam tadi di sebuah hospital swasta di ibu kota.

Kongsi Uyaina, pembedahan itu terpaksa dijalankan selepas dia dikejarkan ke hospital kerana mengalami kesakitan yang teruk.

"Semalam Uyaina baru je kena operate sebab apendiks. I’m lucky sebab apendiks tu belum rupture. Kalau tak, tak tahu lah..

"Pagi semalam, bangun tidur terus rasa sakit sangat-sangat belah bawah kanan perut. Sakit yang takleh gerak tu. Kalau gerak lagi sakit.

"Syahiran ajak Yana pergi hospital terus untuk check up. Doktor terus tahan ward," kongsinya di Instagram.

Selamat menjalani pembedahan pukul 10 malam tadi, Uyaina memberitahu keadaan bayi dalam kandungannya stabil selepas prosedur itu.

"Alhamdullilah operation semalam pukul 10 malam. Semuanya berjalan lancar. Terima kasih kepada semua doktor dan jururawat sebab jaga Uyaina sebaik mungkin.

"Mohon doa dari semua supaya Uyaina sembuh cepat.. Dan semoga Baby sihat.. Kesian Baby.. Aaminn," tambahnya.Terdahulu, Uyaina yang kini memasuki trimester kedua kehamilan menjelaskan, dia dan suami Raja Syahiran baru mengumumkan mengenai kehamilannya ketika awal Ramadan lalu.

BACA: "Masih Tak Percaya Kami Bakal Jadi Ibu Ayah" - Berkat Ramadan, Uyaina Arshad Hamil

Untuk rekod, Uyaina dan Raja Syahiran yang juga penyanyi melangsungkan pernikahan di Colony Star Boulevard, Kuala Lumpur pada 20 Disember lalu.