Gempar di media sosial apabila seorang wanita yang menyerupai lelaki dipercayai warganegara Malaysia didakwa mengenakan ihram ketika melakukan ibadah umrah.

Hal tersebut dikongsikan oleh seorang pengguna Twitter.“Berita tergempar, pengkid pergi umrah pakai ihram. M*mpus kau lah sana semoga kena panah petir tak pun lumpuh sebelum balik. Main-main dengan hukum Allah.

“Saya akan kongsikan semua tangkap layar apabila saya sudah bersedia. Kau tak pernah insaf yet kau makin buat gila. Nak tunjuk kau lelaki tapi sebenarnya kau ber*****. Nak suruh aku take down content? Tak akan! Sebab makin besar penipuan kau merata-rata.”

Dalam masa yang sama, pengguna Twitter itu turut berkongsi rakaman wanita yang menyerupai lelaki berkenaan yang sedang berada di hadapan Kaabah.

Terdahulu, usahawan kosmetik popular, Nur Sajat pernah menimbulkan kekecohan apabila dia pergi mengerjakan umrah dengan mengenakan telekung.

Hal tersebut telah membuatkan ramai mengkritik Sajat memandangkan kelakuan berkenaan dianggap sebagai satu kesalahan besar dalam agama.