Berita

“Bukan Nak Tayang Ada Punggung Besar Sebab…”- Edit Gambar Sampai Bengkok Dinding, Ini Penjelasan Masya Masyitah

Syafiqah Jalal
15/10/2019
10:25 MYT
Penyanyi Masya Masyitah tampil memberikan penjelasan selepas ditertawakan peminat dan warganet gara-gara menyunting foto peribadinya untuk dimuat naik di Instagram baru-baru ini.
Masya akui terkejut apabila fotonya yang mengenakan sepersalinan blaus dan seluar putih itu menjadi tular secara tiba-tiba.
“Hai semua.. Okay semalam tetiba ada orang viralkan gambar yang agak lama dah Masya post dan masa tu tak ada sorang pon comment pasal edit pungkoq (punggung) ka apa semua ni..
“Bila semalam tiba-tiba viral.. Masya pon terkejut.. Then Masya tengok balik.. Haah la.. Memang edit,”tulisnya.
Masya tampil memberi respon mengenai isu tersebut di akaun Instagram miliknya.
BACA: "Edit Gambar Sampai Bengkok Dinding" - Masya Masyitah Ditertawakan Netizen!
Menurut Masya, dia akui menyunting foto tersebut namun bukan berniat untuk menonjolkan punggungnya supaya kelihatan lebih besar, sebaliknya suntingan itu untuk mengemaskan lagi bajunya yang berkedut.
“Okay.. Masya mengaku memang masya edit... Tapi bukan untuk nak tayang I ada pungkoq besaq (punggung besar) ka apa sebab masya jenis tak suka pungkoq besaq...
“Tengok gambar first ni.. Ini yang original.. Why Masya edit? Masya edit sebab tu tengok kat bahagian peha tu jadi bukit-bukit tu.. Tak tau pasaipa.. Mungkin Masya tak betulkan seluar sebelum pose tu.. Jadi dia jadi berketak-ketak kat situ sikit..
“Jadi saya mengakulah salah saya sebab saya edit.. Tapi saya edit bukan sebab nak besaqkan pungkoq or bagi nampak lebih sexy.. Tapi hanya untuk menstraightkan balik bahagian ketak tu.. Tak sangka la sampai wall tu pon tertarik sekali,”jelasnya.
Menerusi entri tersebut, Masya turut memuat naik foto asal sebelum ia disunting bagi menunjukkan perbezaan yang dijelaskannya.
Masya dalam masa yang sama menyebut nama akaun orang yang menjadi punca fotonya tular serta menjadi bahan jenaka.
“And.. @yuraarose terima kasih viralkan saya kat twitter dan jadikan gambar saya sebagai bahan lawak untuk korang... Tak sangkalah awak ni memang stalk habis-habis pasal saya.. Minat bebenor ek? Hahaha.. @yuraarose kalau tak puas hati DM...
“Yang memaki saya macam-macam tu.. Maki je la.. Kalau itu yg buat korang happy I okay.. Itu saja penerangan saya pada hari ni. Terima kasih,” tambahnya.
Masya, 19, merupakan juara Ceria Popstar 2014 dan popular dengan lagu Halimunan.

Hai semua.. Okay semalam tetiba ada org menviralkan gambar yg agak lama dah masya post.. Dan masa tu takdak sorang pon comment pasai edit pungkoq ka apa semua ni.. Bila semalam tiba2 viral.. Masya pon terkejut.. Then masya tgk balik.. Haah la.. Mmg edit.. Okay.. Masya mengaku memang masya edit...tapi bukan untuk nak tayang i ada pungkoq besaq ka apa sebab masya jenis tak suka pungkoq besaq... Tgk gambaq first ni.. Ini yg original.. Why masya edit? Masya edit sebab tu tengok kat bahagian Paha tu jadi bukit2 tu.. Tak tau pasaipa.. Mungkin masya tak betulkan seluaq sebelum pose tu.. Jadi dia jadi berketak2 kat situ sikit.. Jadi saya mengaku lah salah saya sebab saya edit.. Tapi saya edit bukan sebab nak besaqkan pungkoq or bagi nampak lebih sexy.. Tapi hanya untuk menstraightkan balik bahagian ketak tu.. Tak sangka la sampai wall tu pon tertarik sekali... And.. @yuraarose terima kasih viralkan saya kat twitter dan jadikan gambar saya sebagai bahan lawak untuk korang...tak sangka lah awak ni mmg stalk habis2 pasal saya.. Minat bebenor ek? Hahaha.. @yuraarose kalau tak puas hati lai dm.. Yang memaki saya macam2 tu.. Maki je la.. Kalau itu yg buat korang happy I okay.. ? Itu saja penerangan saya pada harini.. Macehhh #sayapunyagambaqawakygpanas #attentionseeker #silalahkecam #welcometomyig #hatersmakemefamous

A post shared by 玛莎 Masya Masyitah (@masyitah_masya) on

Topic Berkaitan
Must-Watch Video
Hiburan

Generasi DFP Kumpul 15 Artis Muda Pelbagai Genre! Konsert Pertama Fadzly, Syiqin Azln, Ruhil Ariana Wilson, Ee Vone & LOKO 24 Julai Ini

gempak
20/07/2024
11:04 MYT
Dewan Filharmonik PETRONAS (DFP) telah melancarkan sebuah inisiatif baharu yang dinamakan Generasi DFP bagi menyokong landskap industri muzik dan seni di Malaysia.
Hiburan

Wanita Nafi Jadi Sugar Mummy Artis Remaja Fikry Kiki - "Tuduhan Itu Tak Sepatutnya Berlaku"

gempak
20/07/2024
02:55 MYT
Usahawan dan pempengaruh sensasi, Bulan atau nama sebenarnya Mabel Ira Bulan, menafikan tuduhan 'membela' artis remaja Fikry Kiki.
Hiburan

Ryan Bakery Menangis Risaukan Anak Kena Jangkitan Kuman Dalam Darah - "Ini Ujian Untuk Kami Sekeluarga"

gempak
20/07/2024
00:58 MYT
Anak lelaki kepada personaliti media sosial, pelakon dan penyanyi, Ryan Bakery iaitu Ryan Ezra menerima rawatan di sebuah pusat perubatan swasta di Kuala Lumpur akibat jangkitan kuman dalam darah.
Hiburan

Suami Didakwa Curang? Puteri Dubai Umum Cerai Menerusi Hantaran Instagram – “I Divorce You..”

gempak
19/07/2024
12:55 MYT
Anak Perdana Menteri UEA dan penguasa Dubai, Mohammed Rashid Al Maktoum, Puteri Sheikha Mahra bertindak menceraikan suaminya Sheikh Mana Al Maktoum menerusi sebuah hantaran di akaun Instagram miliknya pada Rabu.
Hiburan

Terima Mesej Berbaur L*cah, Ini Respons Ain Edruce: “Saya Tak Pernah Pakai Baju Jarang”

gempak
19/07/2024
02:55 MYT
Pelakon Ain Edruce meluahkan rasa berang apabila menerima mesej berbaur lucah daripada netizen yang tidak dikenali menerusi Instagram baru-baru ini.