Gaya Hidup

Cayalah! Kuala Lumpur Kalahkan Phuket Dan San Francisco Sebagai Destinasi Paling...

Hanafis Haris
21/05/2019
09:40 MYT
Kuala Lumpur dinobatkan sebagai destinasi keempat paling banyak dimuat naik di Instagram bagi kategori pemandangan untuk tahun ini. Kedudukan itu sekali gus mengalahkan Phuket, Thailand dan San Francisco, Amerika Syarikat.
Tempat pertama bagi kategori terbabit jatuh kepada Santiago, Chile dan diikuti Buenos Aires, Argentina and Kiev,Ukraine bagi tempat kedua dan ketiga.
Untuk pengetahuan anda, senarai pengiktirafan ini telah dikeluarkan oleh sebuah syarikat pengangkutan di United Kingdom dikenali sebagai Hoppa.
Penilaian ini dibuat melalui imej percutian yang dimuat naik di Instagram menerusi pencarian 'hashtag' dan ia turut membabitkan beberapa kategori berbeza termasuklah swafoto, pemandangan, makanan dan beberapa kategori lain.
Selain berjaya menempatkan diri dalam kategori pemandangan, Kuala Lumpur turut tersenarai dalam aspek makanan dan berada di kedudukan ketujuh. Hebat bukan?
Tempat pertama dalam kategori makanan milik Tokyo, Jepun manakala negara jiran kita, Singapura berada di kedudukan ke-8.
Topic Berkaitan
Must-Watch Video
Viral

Tak Sampai 15 Saat, Kos Hukuman Gantung Di Malaysia Mahal - “Macam Tak Berbaloi…”

gempak
24/07/2024
12:55 MYT
Seorang pengguna di aplikasi X berkongsi kos hukuman gantung pesalah di Malaysia yang didakwa mencecah RM1,975 seorang.
Hollywood

Michael Learns To Rock Kembali Ke Malaysia November Nanti, Tiket Mula Dijual 31 Julai Ini!

gempak
24/07/2024
11:45 MYT
Kumpulan terkenal dari Denmark, Michael Learns To Rock (MLTR) kembali menjelaja negara-negara Asia termasuk Malaysia pada November ini sempena konsert Take Us To Your Heart.
Viral

6 Pelajar Malaysia Cipta Rekod Menang Pingat Pertandingan Olimpiad Matematik Antarabangsa!

gempak
21/07/2024
04:55 MYT
Enam pelajar mencipta rekod apabila pertama kalinya kesemua peserta dari Malaysia memenangi pingat dalam Pertandingan Olimpiad Matematik Antarabangsa Dunia yang berlangsung di United Kingdom (UK).
Hiburan

Suami Didakwa Curang? Puteri Dubai Umum Cerai Menerusi Hantaran Instagram – “I Divorce You..”

gempak
19/07/2024
12:55 MYT
Anak Perdana Menteri UEA dan penguasa Dubai, Mohammed Rashid Al Maktoum, Puteri Sheikha Mahra bertindak menceraikan suaminya Sheikh Mana Al Maktoum menerusi sebuah hantaran di akaun Instagram miliknya pada Rabu.
Hiburan

Terima Mesej Berbaur L*cah, Ini Respons Ain Edruce: “Saya Tak Pernah Pakai Baju Jarang”

gempak
19/07/2024
02:55 MYT
Pelakon Ain Edruce meluahkan rasa berang apabila menerima mesej berbaur lucah daripada netizen yang tidak dikenali menerusi Instagram baru-baru ini.