Laman Utama

Cita Citata Tinggalkan Syarikat Pengurusan Paksa Bekerja Sewaktu Positif COVID-19

Maliah Surip
08/03/2022
06:48 MYT
Penyanyi dangdut Cita Citata mengambil keputusan berani apabila meninggalkan syarikat pengurusannya kerana dipaksa bekerja sewaktu dijangkiti COVID-19 baru baru ini.
Cita Citata membuat pendedahan tersebut menerusi kemas kini dalam Instagramnya.
Menurut Cita Citata, dia telah dijangkiti virus tersebut pada 24 Februari lalu dengan mengalami panas badan mencecah angka 38.
Bersamaan dengan dirinya positif COVID-19, dia mempunyai jadual menyanyi yang telah lama dipersetujui di luar Jakarta iaitu pada 26 Februari 2022.
Selain mengatakan mengalami sakit badan yang teruk, dia bimbang akan menularkan penyakit tersebut, Cita Citata membuat keputusan untuk membatalkan persembahannya.
Sayangnya, keputusan tersebut dibantah oleh pihak pengurusan baharunya.
“Pengurusan baharu saya ternyata lebih mementingkan saya wajib meneruskan persembahan walaupun dalam keadaan positif (COVID-19), baru baru ini,” katanya dalam salah satu kemas kini di akaun Instagram.
Cita Citata kemudian menambah: “Boleh bayangkan tidak betapa bahayanya virus ini dan saya mungkin akan menyebarkannya kepada orang lain. Mungkin juga yang terkena itu mempunyai penyakit yang lebih serius,” katanya kesal.
Penyanyi berusia 27 tahun ini juga mengaku sempat menerima ancaman oleh pihak pengurusan.
"Saya diancam duit dikembalikan dan tidak mahu menanggung kos tim yang lainnya. (I don't mind anyway).
"Saya percaya rezeki datang dari mana saja. Tapi, ini nyawa orang loh!" tegasnya.
Lantaran itu, dia tak mengambil masa lama untuk memutuskan untuk keluar dari syarikat pengurusan tersebut.
Pelantun lagu Goyang Dumang itu turut memberikan pesan kepada para pengurus artis.
"Profesional boleh, tapi gunakan akal sihat juga," pesan Cita Citata.
Topic Berkaitan
Must-Watch Video
Viral

Pilih Hotel Mewah Di Bangkok, Enggan Staf Bancuh Teh, Wanita Racun 5 Rakan Sebelum Bunuh Diri

gempak
18/07/2024
18:40 MYT
Seorang wanita berusia 56 tahun ditemui maut bersama lima rakan di bilik sebuah hotel mewah di Bangkok, Thailand dalam satu insiden yang menggemparkan.
Hiburan

Mengaku Anak Angkat, Kim Jaejoong Beri Ibu Bapa RM18 Ribu Setiap Kali Jumpa

gempak
18/07/2024
14:50 MYT
Idola K Pop Kim Jaejoong mendedahkan dirinya adalah anak angkat yang diambil sejak kecil dan mempunyai lapan orang kakak dari keluarga tersebut.
Hiburan

Semua Sangka Shahir Kembali Menyepi, Hakikatnya Instagram Kena Godam! Lenyap Sebab Tak Bayar RM2,000 - "Habis Kenangan Saya"

gempak
18/07/2024
09:25 MYT
Juara Akademi Fantasia 8 (AF8), mengakui sepi dari media sosial disebabkan akaun Instagram rasminya telah digodam individu tidak bertanggungjawab.
Gaya Hidup

Busana Perarakan Kontinjen Malaysia Di Olimpik Paris Elegan, Diperkenal Rabu Depan!

gempak
18/07/2024
09:13 MYT
Menteri Belia dan Sukan Hannah Yeoh menyifatkan pakaian yang dicipta khas untuk kontinjen Malaysia pada upacara perasmian Sukan Olimpik Paris 2024 sebagai rekaan yang elegan.
Hiburan

Artis Remaja Fikry Kiki Nafi Dibela Sugar Mummy Seksi, Modal Bisnes RM600,000 Usaha Keras Sendiri - "Saya Masih Ingat Dosa Pahala"

gempak
18/07/2024
07:50 MYT
Pelakon, penyanyi dan pengacara remaja, Fikry Kiki menafikan tuduhan segelintir pihak mendakwa dirinya dibela oleh 'sugar mummy'.