Pandemik Covid-19 yang melanda Malaysia kini makin membimbangkan apabila mencatatkan kes kematian tertinggi jangkitan virus tersebut sebanyak 24 kes pada Isnin.
Ia menjadikan jumlah kumulatif kematian di negara ini sebanyak 896 kes yang bersamaan dengan 0.36 peratus daripada jumlah keseluruhan kes.
Kali terakhir Malaysia merekodkan kadar kematian tertinggi adalah sebanyak 21 kes pada 2 Februari lalu.
Dalam perkembangan yang sama, Dr Noor Hisham memaklumkan sebanyak 3,100 kes harian COVID-19 baharu telah direkodkan dalam tempoh 24 jam lalu.
Sementara itu kes yang dirawat di Unit Rawatan Rapi (ICU) sebanyak 282 kes dan 134 kes memerlukan bantuan alat pernafasan.
Bagaimana pun jumlah yang sembuh hari ini juga agak baik apabila mencatatkan 2340 kes yang bebas Covid-19.
Foto: NIKKEIAsia
Syafiqah Jalal
Mon Feb 08 2021


Manis Berbusana Putih, Senyum Malu-Malu, Noh Salleh & Athira Selamat Bernikah
Alhamdulillah.

Raysha Rizrose Percaya Wanita Boleh Tinggi Diri Bila Ada Duit, Beri Pesan Buat Para Isteri
Raysha Rizrose percaya berapa besar status kerjaya atau banyak manapun duit yang dimiliki wanita

Proses Rakaman, Klip Video, Sampul Album… Ini 8 Fakta Yang Peminat Perlu Tahu Tentang SITISM
Siti bercerita tentang SITISM

Anggota Polis Thailand Berwajah Kacak Viral Ketika Sedang Bertugas
Kacak betul

“Tiga Perkahwinan Bukan Gagal, Sebaliknya…” - Engku Emran Mohon Hormati Noor Nabila
Engku Emran mohon orang ramai hormati Noor Nabila.
Family Photoshoot Pertama Baby Tuah - Oh Baby Remy! - Ep6
Newborn photoshoot for baby Tuah haritu Ayahanda request nak photoshoot baby baju Hang Tuah. Ayahanda nya paling excited tema ni! Comel kan mini pendekar kita ni Rasa tema apa lagi yang diorang buat ye?
Jangan lupa follow #OhBabyRemy untuk update menarik di semua platform Gempak okay?!
Jangan lupa follow #OhBabyRemy untuk update menarik di semua platform Gempak okay?!
![[VIDEO] Mengaji Siap Taranum, Kapla Dipuji Netizen - “No Wonder Ramai Perempuan Crush” [VIDEO] Mengaji Siap Taranum, Kapla Dipuji Netizen - “No Wonder Ramai Perempuan Crush”](https://resizer-vortals.eco.astro.com.my/tr:w-177,h-100,q-100,f-auto/https://d3avoj45mekucs.cloudfront.net/astrogempak/media/2019-flavettesglowingstar/amir-quran.jpg?ext=.jpg)
[VIDEO] Mengaji Siap Taranum, Kapla Dipuji Netizen - “No Wonder Ramai Perempuan Crush”
Memang sedap suara Amir

Dikritik Sebab Hantar Anak Belajar Guna Biasiswa MAIWP, Dr Zul Jawab Netizen…
Ini jawapan Dr Zul

All Stars Gegar Vaganza Buka Tirai Ahad Ini, Hot Seat Jadi Milik Siapa?
Ahad ini bakal berlangsung konsert pertama All Stars Gegar Vaganza.

Christine Hakim Orang Islam: “Tapi Ramai Ingat Saya Kristian Kerana Nama”
Christine Hakim baru-baru ini berbincang mengenai bagaimana banyak orang salah faham mengenai pegangan agamanya.