Hubungan rapat dan mesra antara pelakon Puteri Sarah Liyana dengan bapa mentuannya iaitu Datuk Yusof Haslam mengundang rasa kurang senang seorang netizen di laman sosial.

Puteri Sarah yang sedang membuat siaran langsung di TikTok baru-baru ini menerima komen daripada individu yang meminta aktres itu untuk menjauhkan diri daripada bapa mentuannya.

Ini kerana individu tersebut berasa simpati terhadap isteri baharu pengarah Syamsul Yusof iaitu Ira kazar.

“Ha ‘kau sepatutnya jauhkan diri dengan bekas bapa mentua, kesian dekat pihak sebelah’. Haha adoi… buang sikit busuk hati itu dik,” kata Puteri Sarah sambil ketawa.

Rata-rata netizen terhibur dengan jawapan balas daripada Puteri Sarah dan menganggap tiada salah aktres itu masih mempunyai hubungan baik dengan mentuanya.

Dalam pada itu, Puteri Sarah juga menjawab salah satu soalan daripada netizen dengan mengatakan dia sentiasa akan masak untuk anak-anak.

“Kalau ada anak, memang hari-hari kena masak. Takkan nak bagi anak lapar,” ujarnya.

Pada Pada 6 Januari lalu, Syamsul telah mendedahkan bahawa dirinya telah bernikah dengan Ira di Thailand berwakil walikan ayahnya, Kazar Saisi.

Kemelut rumah tangga pengarah sensasi, Syamsul Yusof, 39, dan Puteri Sarah akhirnya menemui tiktik noktah apabila disahkan bercerai di Mahkamah Rendah Syariah Kuala Lumpur pada 14 Jun lalu.

Untuk rekod, Syamsul dan Puteri Sarah berkahwin pada 8 Mac 2014 dan dikurniakan sepasang cahaya mata iaitu Syaikhul Islam, 6, dan Sumayyah, 4.

BACA SINI: "Gelang Lipan RM8,000 Sumayyah Hilang, Menangis Saya" - Puteri Sarah

BACA SINI: “Awak Buatlah Apa Awak Nak Buat” - Syamsul Tak Halang Puteri Sarah Saman Bekas Kakak Ipar Ira Kazar