Pelakon popular Zul Ariffin tampil ke ibu pejabat Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM), Cyberjaya, bagi memberikan kerjasama sepenuhnya untuk membantu siasatan.
BACA: "Saya Mohon Maaf, Akan Lebih Hati-Hati" - Zul Ariffin
Zul tampil memaklumkan perkara terbabit selepas selesai berurusan di suruhanjaya terbabit pada Selasa.
"Hari ini, Saya sudah memberi kerjasama penuh kepada pihak Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia (SKMM) berhubung siasatan berkaitan penerbitan drama bertajuk 'Perempuan Itu'," tulisnya ringkas.
Terdahulu, menerusi laporan media pada Selasa, Menteri Komunikasi dan Multimedia, Tan Sri Annuar Musa memanggil pelakon lelaki terbabit dan akan disiasat mengikut Seksyen 233 Akta Komunikasi dan Multimedia.
"Proses undang-undang berjalan. Pelakon, Zul Ariffin akan disiasat di bawah Seksyen 233 Akta KMM kerana ‘posting‘ YouTube yang menyalahi undang undang,” katanya menerusi Twitter beliau.
Nama Zul Ariffin menjadi panas selepas babak lakonannya mendukung pelakon baharu, Siti Hariesa untuk sebuah drama di televisyen baru-baru ini tular.
Hal itu telah mencetuskan pelbagai reaksi dalam kalangan netizen.
Bagaimanapun, video yang bertujuan untuk promosi drama itu telah dipadamkan dari akaun media sosialnya.
Amri Hassan
Tue Mar 22 2022
.jpg?ext=.jpg)

GV10: “I Didn’t Do Well At All…” - Aishah
Aishah akui persembahan kurang memuaskan.

Payudara Nadin Amizah Diraba: “Sungguh Merendahkan Martabat Saya…”
Penyanyi Nadin Amizah melahirkan rasa kesal dan marah

Siti Nurhaliza Back Up Liza Hanim, Sekolahkan Netizen! - "Peribadi Tak Baik, Hati Hitam"
Tak baik kutuk fizikal orang.

Gara-Gara Jadual Terlalu Padat, Gisele Bundchen Pernah Berniat Mahu Terjun Bangunan
Gisele akui pernah ada gangguan mental

"Pandemik Rosakkan Rancangan Saya" - Datuk Shake Balik Malaysia Bikin Konsert Di Zepp KL, Janji Nyanyi Lagu Tiga Bahasa!
Konsert Datuk Shake di Zepp Kuala Lumpur pada 16 Disember 2023.

Senarai Tugasan Lagu Konsert Minggu Kedua All Stars Gegar Vaganza
Semak senarai lagu konsert kedua All Stars Gegar Vaganza!

Smart! Foto Pra Perkahwinan Noh Salleh & Fatin Athira Dapat Pujian Netizen
Memang cantik!

GV10: Ramai Komen Tentang Hos, Ini Jawapan Wakil Astro: “Kita Akan Bedah Siasat, Mungkin Ada…”
Meriah GV10 ada Nabil, Jihan dan Kak Lina.

Giliran Ustazah Asma’ Harun Tegur Aksi ‘Soft Porn’ Pasangan Selebriti - “Itu Perbuatan Maksiat Yang Berat!”
Semoga menjadi pengajaran.

Hot Seat All Stars GV, Zamani Dominasi Undian Peminat! - "Saya Gembira Masih Ada Peminat"
Zamani mendominasi undian untuk carta hot seat dengan peratusan 11.11