Hiburan

Farah Asyikin Bakal Kahwin Kali Ketiga Dengan Duda Anak Tiga

Fiza Kamarudin
16/12/2016
10:35 MYT
Bekas penyanyi Farah Asyikin, 37, dilaporkan bakal bernikah kali ketiga pada 7 Januari tahun depan selepas berpisah dengan suami keduanya awal tahun ini.
Ibu tunggal kepada Ebrahim Owais, 2 tahun sembilan bulan, itu memilih duda anak tiga, Raja Iskandar Raja Muktharuddin sebagai bakal suaminya.
Majlis pernikahannya bersama lelaki berusia 51 tahun yang bekerja sebagai pengurus besar di sebuah syarikat minyak dan gas akan diadakan di sebuah pusat komuniti di ibu kota.
"Bakal suami saya duda dan kematian isterinya sejak 18 tahun lalu. Kami kenal sejak Disember tahun lalu. Beliau melamar saya Mac lalu iaitu pada bulan sama bapa menghembuskan nafas terakhirnya.
"Beliau sempat mengenali arwah bapa. Arwah juga menyenanginya," katanya.
Dalam pada itu Farah turut mengakui merancang untuk bernikah pada April tahun hadapan, namun telah mempercepatkan tarikh tersebut untuk melunaskan perkara baik lebih awal.
"Kita hanya merancang, Tuhan menentukan. Majlis nikah saya ringkas saja. Selepas majlis akad nikah diadakan jamuan makan. Malah tiada Secara majlis bertunang pun. Kami masing-masing hanya berjumpa keluarga sebelum ini,” ujarnya.
Difahamkan Farah mengenali bakal suaminya melalui kawan yang turut terbabit dalam kerja amal menerusi badan bukan kerajaan (NGO) yang aktif dengan program kemanusiaan, Persatuan Muafakat Kesejahteraan Rakyat (Permuafakaf).
"Kawan saya mengajaknya menyertai kerja amal ini yang turut melancarkan kumpulan Addin Gaza yang mempunyai matlamat sama iaitu membantu penduduk Gaza melalui pungutan derma. Kumpulan berkenaan diuruskan saya dan bermula dari situ kami mula kenal," katanya.
Sumber: BH Online
Topic Berkaitan
Must-Watch Video
Viral

Lepas 4 Bulan Pra Perkahwinan, Kos RM700 Juta, Dari Kim K Sampai Mantan Presiden Hadir, Anant Ambani & Radhika Akhirnya Kahwin

gempak
13/07/2024
13:55 MYT
Selepas lebih empat bulan meraikan majlis pra perkahwinan penuh gemilang, akhirnya anak orang terkaya Asia, Anant Ambani dan Radhika Merchant berkahwin.
Hiburan

Kongsi Gambar Perkahwinan, Sean Lee Kini Bergelar Suami

gempak
07/07/2024
11:57 MYT
Pelakon dan pengacara Gempak Most Wanted, Sean Lee mengumumkan yang dia kini telah bergelar suami.
Hiburan

Adira Beri Bayangan Mahu Rujuk Dengan Datuk Red? - “Nak Kahwin Dengan Awak Sahaja”

gempak
07/07/2024
05:55 MYT
Penyanyi, Adira seakan memberi bayangan hanya mahukan Datuk Red sebagai satu-satunya lelaki dalam hidupnya kerana malas untuk berkenalan dengan orang baharu.
Hiburan

Kalahkan Rihanna, Justin Bieber Dibayar RM47 Juta Menyanyi Di Pra Perkahwinan Anak Lelaki Terkaya Di Asia

gempak
06/07/2024
13:30 MYT
Pesta mewah menuju perkahwinan Anant Ambani dan Radhika Merchant kembali berlangsung.
Hiburan

Farid Kamil Lalui Fasa Bahagia Selepas Rujuk, Tolak Dakwaan Jadi Pasangan Contoh - “Apa Yang Kami Buat Adalah Kembali Kepada Niat Asal Berkahwin”

gempak
06/07/2024
00:59 MYT
Pelakon, Farid Kamil meluahkan rasa syukur apabila kehidupannya kini lebih bahagia selepas kembali rujuk dan memulakan lembaran baharu bersama isteri tercinta, aktres, Diana Danielle.