Kalau semalam berdebar menunggu keputusan Piliharan Raya Umum (PRU) ke 15, malam ini pula debaran menantikan bintang Gegar Vaganza 9 yang mana akan mara ke pentas finale!

Berlangsung di MBSA, Shah Alam, lapan bintang lagi akan berduet selain membuat persembahan solo di minggu separuh akhir.

Jom refresh playlist lagu-lagu duet dan solo untuk konsert minggu separuh akhir GV9:

Lagu Duet;

Sampai Bila (Misha Omar) - Jaclyn Victor VS Shila Amzah

Kau Pun Sama (Syamel) - V.E VS Hazrul Nizam

Seniman Menangis (Ismail Haron) - Bob Yusof VS Tomok

Boneka (Ernie Zakri) - Fuad Rahman VS Dina Nadzir

Lagu Solo;

Sang Dewi (Titi DJ) - Shila Amzah

Hal Hebat (Govinda) - Hazrul Nizam

Tapi Bukan Aku (Kerispatih) - Jaclyn Victor

Ajari Aku (Andrian Martadinata) - Bob Yusof

Bukan Dia Tapi Aku (Judika) - Dina Nadzir

Di Alam Fana Cintamu (Forograf) - Fuad Rahman

Suatu Masa (Datuk M Nasir) - Tomok

Azura (Datuk Jamal Abdillah) - V.E

GV9 yang mula bersiaran 18 September dari Auditorium MBSA Shah Alam menampilkan Nabil Ahmad dan Elly Mazlein sebagai pengacara.

Juara akan membawa pulang wang tunai sebanyak RM100, 000, naib juara pula akan meraih RM50, 000, tempat ketiga akan menerima RM30, 000, tempat keempat, tempat kelima dan tempat keenam masing-masing akan menerima RM20,000, RM15,000 dan RM10,000.

Penerbitan ‘GV9’ turut disokong oleh Farm Fresh yang hadir selaku Penaja Utama dengan kerjasama Digi selaku Telco Rasmi. Manakala Adabi dan CUCKOO turut menghulurkan sokongan selaku Penaja Bersama.

Sidang media ‘GV9’ turut dibawakan dari Menara Kuala Lumpur. Selain itu, penganjuran ‘GV9’ juga dimeriahkan dengan kolaborasi bersama Astro GO, Gempak dan Ria X selaku Rakan Digital serta SINAR sebagai Rakan Radio Rasmi dan disokong oleh Gegar untuk musim ini.

Eksklusif untuk pelanggan setia Astro, mereka berpeluang untuk menyaksikan ‘GV9’ secara LIVE dengan menjawab tiga soalan mudah di astro.com.my/gv9. 10 pasang tiket sedia untuk dimenangi setiap minggu.

Undi bintang digital dan content kegemaran anda di dalam carta mingguan Gempak Most Wanted 2022 di sini. Anda juga boleh membuat pencalonan baharu untuk carta mingguan seterusnya. Selamat mengundi!