Tindakan netizen membuat perbandingan vokal Shila Amzah dengan penyanyi lain di laman sosial baru-baru ini mendapat teguran peserta Gegar Vaganza musim ke-9 (GV9) itu.

Menganggap kecaman paling teruk yang dialami sepanjang berada di pentas GV9, Shila berkata individu tersebut seakan-akan sengaja mahu mengotorkan namanya.

“Sebelum ini saya pernah cakap kalau ada benda apa-apa yang tindak tanduk peminat yang saya kenali, saya akan tegur secara direct. Tak kira kalau diorang suka saya, lepas tu tak… saya tak kira.

“Saya akan terus tegur benda yang dia lakukan yang saya tak suka. Peliknya, dia tak follow saya pun. Mungkin dia sengaja nak kotorkan nama saya dan pecah belahkan dengan artis lain…. tak baik!

“Sepanjang lima minggu saya dalam GV9, saya rasa itu la yang paling teruk saya pernah kena. Bila artis kesayangan mereka kena macam itu, saya faham. Tapi cari la tahu benda itu betul-betul, ni mungkin akaun palsu! Kenapa layan?” katanya kepada Gempak.Dalam pada itu, Shila mengakui rentetan daripada status itu membuatkan dia menjadi tertekan sehingga mengalami serangan panik di atas pentas buat pertama kali pada konsert minggu keempat GV9.

“Bila macam ini berlaku, saya tak dapat nak enjoy persembahan saya minggu seterusnya. Malah minggu lalu saya jadi depress sebab terlalu stres sebabkan rentetan itu.

“Sampai la minggu keempat, saya kena anxiety atas pentas… benda tak pernah berlaku. Sejujurnya ia sangat mengerikan untuk saya. Pandangan saya jadi gelap dan tangan jadi menggigil.

“Saya tak boleh nak bernafas dengan betul. Saya memang tak boleh buat apa, lepas buat persembahan, turun bawah dan tukar baju. Tak boleh nak buat interview pun dan tak boleh jumpa orang,” ujarnya.