Kemelut rumah tangga Pencetus Ummah (PU) Abu Sufyan dengan Hana Azraa bertambah rumit apabila penceramah bebas tetap menganggu usahawan produk kecantikan itu.

Menerusi perkongsian di Instastory, Hana memuat naik paparan skrin mesej daripada PU Abu yang meluahkan rasa rindu terhadapnya.

Hana turut memberi amaran kepada PU Abu agar menjauhkan diri daripadanya sebelum dia berkongsi perkara sebenar mengenai apa yang terjadi antara mereka.

Amaran Terakhir Untuk PU Abu

“Last warning. Stay away. If not, kamu hanya membuka pekung sendiri. Last. Saya takkan teragak agak untuk speak the truth.

“Tolong ingat semula segala perkataan yang kamu sebut tentang saya ketika kamu live sewaktu saya berada di Madinah. Last warn. Stay away,” tegas Hana.

Masih bersabar dengan tindakan PU Abu memanipulasikan kenyataan sebelum ini, Hana memohon penceramah itu berhenti pentingkan diri dan fikirkan soal anak-anak saja.

Mohon PU Abu Jangan Pentingkan Diri

“Saya masih ingat pada hari yang kamu manipulasi semua orang untuk nampak saya bermasalah sewaktu saya sedang bekerja di Madinah. Waktu itu adalah masa terbaik untuk saya cerita.

“Tapi masih bersabar memikir periuk nasi awak dan tanggungjawab awak pada anak dan isteri yang sedang mengandung anak ketiga kamu. Ini yang saya dan Mateen dapat?

“Saya tak nak buat dah semua benda ni but makin hari makin melampau. All those word tak tally dengan your action. Tolong kesiankan anak-anak. Cukup untuk mereka membesar untuk tengok bapa yang selfish begini. Enough,” ujarnya lagi.

Sebelum ini, Hana Azra mendedahkan Pencetus Ummah (PU) Abu Sufyan sudah melafazkan cerai terhadapnya sejak awal tahun lagi namun kes masih dalam proses mahkamah.

Dianggap secara hukum bukan lagi isteri, Hana turut mengakui bekas suaminya itu juga sudah beberapa kali melafazkan cerai sehingga jatuh talak tiga.

Bagaimanapun, PU Abu tampil menjelaskan dia tidak boleh mengeluarkan sebarang kenyataan berhubung status tersebut kerana ia masih dalam proses mahkamah.

PU Abu yang membuat live TikTok bersama isterinya Ain Afini turut menjelaskan mengenai kenyataan yang mengatakan dia ada bertemu dengan Hana di Tanah Suci, Makkah.

Selain itu, pendakwah bebas tersebut juga mengakui ada menghantar mesej kepada ibu Hana baru-baru ini namun ia hanya berkaitan anak mereka iaitu Mateen.

Undi bintang digital dan content kegemaran Top 5 anda di Gempak Most Wanted Awards 2022 di sini.

BACA: [VIDEO] Lama Berdiam Diri, PU Abu Akhirnya ‘Muncul’ Jawab Dakwaan Cerai Talak Tiga Hana Azraa – “Keluar Pengesahan Daripada Mahkamah Baru…”