Filem PASKAL The Movie yang bakal menemui penonton di lebih 130 pawagam seluruh Malaysia bermula 27 September ini akan turut ditayangkan di negara Singapura, Brunei, China dan Turki.

Filem arahan Adrian Teh ini bakal menemui penonton di Singapura dan Brunei selepas dua minggu ditayangkan di negara ini manakala akan ditonton oleh peminat wayang di China dan Turki pada akhir Oktober.

Poster Rasmi 2 #PaskalTheMovie 'Antara Keluarga & Negara’ Ayuh, padukan Semangat Cintakan Tanah Air. 27 SEPTEMBER semakin menghampiri! ✊✊✊ 8 HARI LAGI! PERTEMPURAN #PaskalTheMovie DI MEDAN PAWAGAM AKAN BERMULA 27 SEPTEMBER INI. #KitaPatutBerbangga #SayangiMalaysiaKu #DemiNegaraTercinta ??????

A post shared by Astro Shaw Sdn Bhd (@astroshaw) on


"Saya gembira kerana filem PASKAL The Movie bukan sahaja boleh ditonton oleh rakyat Malaysia, malah mereka yang berada di luar negara.

"Saya berharap agar ia dapat membuka ramai pihak, terutamanya rakyat tempatan mengenai anggota elit yang selalu bersiap siaga menjaga keselamatan negara, lebih-lebih lagi di bahagian perairan.

“Filem ini juga menjadi perlambangan penyatuan masyarakat berbilang bangsa di Malaysia. Penampilan pelakon yang berbeza warna kulit serta kepercayaan melambangkan keadaan hubungan harmoni antara kaum," kata Adrian.

Inilah official trailer #PASKALTheMovie yg dinanti-nantikan! Bersedia tgk filem yang bakal menggegarkan pawagam Malaysia 27 Sept ni. (Full YouTube link @ IG Bio) • #SentiasaYangTerbaik #SayangiMalaysiaku #atfproduction

A post shared by PASKAL The Movie (@paskal_themovie) on


Filem PASKAL The Movie yang diterbitkan oleh Asian Tropical Films, GSC, Multimedia Entertainment, Granatum Ventures dan Astro Shaw ini bakal ditayangkan pada 27 September ini.

PASKAL The Movie berkisarkan mengenai kisah kejayaan anggota elit Pasukan Khas Laut (PASKAL), Tentera Laut Diraja Malaysia dalam Misi Pengaman PBB di Angola pada 1998 dan misi merampas kapal dagang MT Bunga Laurel daripada lanun Somalia di Teluk Aden pada 2011.

Diinspirasikan dari kisah benar, filem ini dibintangi oleh Hairul Azreen, Ammar Alfian, Hafizul Kamal, Taufiq Hanafi, Gambit Saifullah, Theeban G, Henley Hii, Jasmine Suraya Chin dan ramai lagi.

Kepada mereka yang sudah tidak sabar untuk menantikan tayangan filem ini di pawagam, ada berita baik untuk anda!

Jadi orang pertama untuk menyaksikan filem ini dengan lebih awal dari tarikh tayangan sebenar!

[ TAYANGAN AWAL #PASKALTheMovie ] Fulamak!!!?Tarikh Tayangan Awal #PASKALTheMovie dah keluar la gais!!! Apa lagi?Jom dapatkan tiket tayangan awal pada ? : 21 Sep - Jumaat 22 Sep - Sabtu 23 Sep - Ahad Ayuh, Semarakkan Semangat Cintakan Tanah Air ??. ! DAPATKAN TIKET ANDA SEKARANG!!!✊✊✊ PERTEMPURAN #PaskalTheMovie DI MEDAN PAWAGAM #KitaPatutBerbangga #SayangiMalaysiaKu #DemiNegaraTercinta ??????

A post shared by Astro Shaw Sdn Bhd (@astroshaw) on


Tonton filem PASKAL The Movie menerusi tayangan awal yang bermula pada Jumaat, Sabtu dan Ahad ini (21 September, 22 September dan 23 September)!

Jom, dapatkan tiket tayangan awal anda sekarang dan sama-sama saksikan pertempuran PASKAL The Movie di medan pawagam!