Laman Utama

Hujan Mencurah-Curah! Peminat Risau Cuaca Hari Konsert Blackpink Esok - "Rain-Rain Go Away..."

Asyikin Mayudin
03/03/2023
08:25 MYT
Hanya tinggal satu hari sahaja, sudah pasti peminat tidak sabar lagi nak menonton konsert Blackpink secara langsung di Stadium Bukit Jalil, Kuala Lumpur pada malam Sabtu.
Namun apa yang membimbangkan peminat apabila keadaan cuaca pada hari konsert kerana seperti sedia maklum hujan lebat melanda beberapa negeri sejak beberapa hari lalu.
Ini kerana kawasan stadium itu terbuka dan membuatkan peminat berasa bimbang tidak dapat menikmati konsert kumpulan K-Pop terkenal itu jika dalam keadaan hujat lebat.
Malah rata-rata peminat Blackpink atau lebih dikenali sebagai ‘blinks’ meluahkan kerisauan mereka di laman sosial mengenai keadaan cuaca pada esok hari.
“Rain rain go away come again another week. Ini keadaan di Stadium Bukit Jalil di mana Blackpink akan membuat persembahan. Tolong jangan hujan, mari kita berdoa,” kata peminat.
Hasil tinjauan di laman carian, kemungkinan besar hujan akan berlarutan seharian di sekitar Bukit Jalil pada Sabtu dan harap semua peminat siap sedia dengan baju hujan.
Untuk info, Ia juga merupakan kali kedua kumpulan terhangat k-pop bertandang ke Malaysia, sebelum ini mereka pernah membuat persembahan di Stadium Malawati, Shah Alam pada 2019.
Topic Berkaitan
Must-Watch Video
Hiburan

Netizen Desak Jatuhkan ‘Hukum' Buat Jennie Blackpink Kerana Hisap Vape

gempak
09/07/2024
08:00 MYT
Nama bintang K-pop, Jennie Blackpink menjadi perbualan hangat di Platform X susulan tersebar sepotong video menunjukkan bintang itu menghisap vape di dalam bangunan.
Hiburan

Video Muzik Rockstar Lisa Blackpink Didakwa Ciplak Travis Scott

gempak
06/07/2024
13:55 MYT
Mencatat rekod dengan 20 juta tontonan sebaik dilancarkan selama 12 jam, video muzik Lisa Blackpink, Rockstar kini berdepan kontroversi apabila didakwa menciplak hasil kreativiti orang lain.
Hiburan

Rosé BLACKPINK & Cha Eunwoo Bercinta?

gempak
03/07/2024
15:00 MYT
Dikatakan sedang hangat bercinta, nama Rosé BP dan Cha Eun-woo dipetik kembali.
Hiburan

BLACKPINK Lancar Filem Konsert Sempena Ulang Tahun

gempak
21/06/2024
18:55 MYT
Kumpulan K-Pop wanita popular, Blackpink akan menyambut ulang tahun kelapan dengan menayangkan sebuah filem yang merakamkan jelajah dunia mereka yang mencatat rekod, kata agensi kumpulan itu pada Jumaat.
Viral

Lisa BLACKPINK Hanya Perlu 2 Jam 18 Minit Kumpul 1 Juta Pengikut Di TikTok

gempak
09/06/2024
14:55 MYT
Hanya memuat naik sekeping foto, Lisa Blackpink membuktikan dirinya masih ‘berkuasa’ apabila berjaya mengumpul satu juta pengikut hanya dalam tempoh dua jam 18 minit membuka akaun di platform TikTok pada 6 Jun lalu.