Pelakon, Faezah Elai menyarankan mereka yang mengalami masalah alahan kulit supaya segera bertemu doktor sebelum menjadi lebih teruk.

Menurut Faezah, lebih baik mendapatkan nasihat pakar daripada mempercayai mitos mengenai sebarang rawatan kulit.

Malah, Faezah menerusi akaun kemas kini terbaru akaun Instagramnya juga turut memberikan tips kepada pengikutnya mengenai perkara tersebut.

“Baru ni kulit hakak kena allergy sebab salah makan, if you ada masalah allergy always seek for doctor advice. Don’t try and error pakai apa-apa yang you google or home remedies sebab it can make it worse.

“Normally skin allergic ni you need antibiotics... and you pakai skincare paling hebat pun sometimes is not going to work, you need medication. Don’t even go for facial, sebab kadang-kadang kulit lagi teruk.

“So, if anyone of you ada masalah skin allergy, macam salah makan atau acne naik tak stop out of sudden without knowing what is the actual problem, please, please, please cari lah doktor.

“Jangan lah gatai dengaq cakap orang suruh try tu ni last-last dah jahanam kulit baru nak jumpa doktor.

“For sensitive skin, try to avoid product that contain fragrance, paraben or sulfate sebab akan cause skin allergies yang super teruk. Okay tu ja tips untuk hari ini. Salam Jumaat,” tulisnya.

Cuba ampa senget sikit kepala tu.. ? baru ni kulit hakak kena allergy sbb salah mkn,if u ada masalah allergy always seek for doctor advice.. dont try and error pakai apa2 yg u google or home remedies sbb it can make it worse.. normally skin allergic ni u need antibiotics.. and u pakai Skincare paling hebat pon sometimes is not going to work,u need medication.. Dont even go for facial,sbb kadang2 kulit lg teruk.. So if anyone of u ada masalah skin allergy,mcm salah mkn,atau acne naik tk stop out of sudden,without knowing what is the actual problem,pls pls pls carik lah doctor,jgn lah gatai,dengaq ckp org suruh try tu ni.. last2 dh jahanam kulit baru nk jumpa doctor.. For sensitive skin,try to avoid product that contain fragrance,paraben or sulfate.. sbb akan cause skin allergies yg super teruk.. Ok tu ja tips utk hari ni.. Salam Jumaat.. . P/S : jgn tertipu,kulit nampak flawless tu sbb hakak pakai foundation ?? klu tak pakai mcm hantu kak limah balik penang ? . My Skincare @officialpurestbyfaezahelai . Slimming Drink @slende.fit . #cantiksbbpakaimakeupja #skintips #beautytips #skincare #purestbyfaezahelai #skincarejunkie #beautyblogger #slimmingproduct #slendefitbyfaezahelai #beautyjunkie #influencer #faezahelai #lovelovelove #feelingblessed #alhamdulillah

A post shared by faezahelai (@faezahelai) on


Terdahulu, Faezah telah berkahwin dengan Heykal Hanifah pada September 2011 dan turut menjaga anak tirinya, Luqman Hakim, Sarah dan Luq Adam.

Hasil perkahwinan dengan Heykal, Faezah dikurniakan dua cahaya mata, Dealova Heyrinna dan Aurora Heyrinna.

Foto: Instagram @faezahelai