Hande Ercel, seorang model yang berasal dari Turki ini menduduki tempat pertama dalam senarai 100 Wanita Tercantik Sedunia versi Top Beauty World.

Memetik laporan Insert Live, penilaian kecantikan dibuat berdasarkan 50 peratus rasio wajah, 20 peratus standard kecantikan global dan 30 peratus lagi daripada hasil undian.

Ercel yang berusia 27 tahun itu mengalahkan Alexandra Daddario, Angelina Jolie dan Lisa Blackpink dalam senarai tersebut.

Ercel dilahirkan pada 24 November 1993 di Bandirma, Balikesir, Turki dan dibesarkan oleh abangnya Ahmed Be sejak kecil bersama neneknya, Bibi Rosie.

Dalam dunia permodelan, Ercel pernah menerima penghargaan Miss Civilization of the World 2012 selain pernah menyertai pertandingan Miss Turkey 2012.

Selain berkecimpung sebagai model, Ercel juga merupakan seorang pelakon dan mulai aktif dalam industri hiburan pada sekitar tahun 2013.

Sedikit tentang sisi peribadi, Ercel telah bertunang dengan penyanyi asal Turki, Murat Dalkilic yang sudah menjalin cinta bersamanya sejak tiga tahun lalu.

Sumber : insertlive.com
Kredit Foto : Super Stars Bio