Hiburan

Kami Naik Teksi Untuk Hantar Anak Ke Pengasuh - Caliph Buskers

Ahmad Shah
26/01/2016
06:29 MYT
Kumpulan Caliph Buskers menafikan terpaksa menaiki teksi ke Stadium Malawati, Shah Alam sebelum bertanding di Anugerah Juara Lagu 30 (AJL30) pada Ahad lalu.
Menurut pasangan suami isteri Fendy Alun dan Nor Nadira Rubiana yang juga ahli kumpulan tersebut, mereka mencari teksi untuk menghantar anak ke tempat pengasuh.
"Perkara itu berlaku pada waktu siang sebelum AJL30 berlangsung. Memang kami berada di KL Sentral untuk mencari teksi. Tujuan kami adalah untuk menghantar anak ke tempat pengasuh.
"Secara kebetulan, saya memakai baju dengan logo AJL30, mungkin ada yang terkeliru dan menganggap kami mahu menaiki teksi untuk ke Stadium Malawati, Shah Alam," kata Fendy.
Dalam pada itu, Nadira turut bersetuju dan menganggap perkara yang terjadi hanyalah sekadar salah faham.
"Perkara yang tak sepatutnya menjadi viral, telah pun diketahui umum. Secara positifnya, orang mahu ambil tahu mengenai kami.
"Kami memang selalu berada di kawasan KL Sentral kerana mahu menaiki teksi atas urusan lain selain persembahan dan sebagainya," kata Nadira yang ditemui usai malam kemuncak AJL30.
Dalam perkembangan lain, mereka yang meraih kemenangan tempat ketiga di malam kemuncak AJL30 bersyukur atas kemenangan yang diperolehi.
"Alhamdulillah atas kejayaan kami. Jika diikutkan, kami rasa lebih gementar untuk beraksi di pentas AJL30 berbanding tahun lalu. Jika pada edisi AJL sebelum ini, kami hanya menggantikan kumpulan Mojo.
"Kali ini, lagu Hanya Nama-Mu merupakan lagu kami sendiri. Syukur kerana semuanya berjalan lancar dan kami berterima kasih kepada semua pihak yang menyokong Caliph Busker," kata Azmi selaku vokalis mengakhiri perbualan.
Topic Berkaitan
Must-Watch Video
Hiburan

Fendy Tidak Lagi Anggota Caliph Buskers - “Pengunduran Bukan Atas Kerelaan Saya…”

gempak
09/05/2024
04:55 MYT
Fendy bukan lagi anggota Caliph Buskers.
Laman Utama

Belum Terima Bayaran Penuh, Caliph Buskers Kongsi Momen Ada RM10 Untuk Makan - “Kalau La Dia Tahu Macam Mana Kami Ni…”

gempak
28/02/2023
02:50 MYT
Harap dapatlah bayaran penuh tu...
Laman Utama

“Bila Call, Reaksi Mereka Macam Takda Apa-Apa” – Caliph Buskers Kesal Masih Tak Dapat Bayaran, Mahu Report Polis

gempak
20/12/2022
23:50 MYT
Isu bayaran masih belum selesai
gaya hidup

10 TAHUN Menanti, Takdir Allah Azmi Saat Dikurniakan Zuriat Pada Hari Lahirnya. Alhamdulillah, Tahniah!

gempak
27/09/2021
09:51 MYT
Tumpang gembira dengan perkhabaran vokalis Caliph Buskers, Azmi yang baru menimang cahaya mata sulung selepas 10 tahun menunggu.
Laman Utama

Mohon Maaf, Rina Harun Perjelas Tindakan Suap Anak Fendi Caliph Busker

gempak
11/07/2021
04:45 MYT
Bagus la macam tu