Kisah penyanyi Ari Lasso membuat persembahan di hadapan jin tular semula di TikTok beberapa minggu lepas. Perkara sebenar diakui Ari yang telah berlaku sekitar 16 tahun lalu.

Kongsi Ari, kejadian mistik itu berlaku ketika dia bersama-sama ADA Band mengikuti sesi jelajah ke 30 buah kota di Indonesia untuk mengadakan persembahan nyanyian.

"Ketika itu tahun 2005, band kami menjelajah ke 30 buah kota dan ketika tiba di salah satu kota kami dinasihatkan agar mengendahkan jikalau ada penonton yang aneh.

"Saya tak dapat pastikan sama ada itu jin atau makhluk halus tapi kami diingatkan agar jangan mandi sehingga keluar dari kota itu.

"Ketika di pentas, memang rasanya sangat unik dengan penonton 15,000 orang di dalam stadium. Ada yang menari-nari, seperti asyik sendiri. Saya rasa biasa saja," ceritanya ketika diundang ke Tonight Show sekitar Ogos lalu.

Tambah Ari, keadaan menjadi semakin aneh apabila selesai mengadakan konsert terbabit ketika mereka sekumpulan mahu keluar dari stadium terbabit.

"Di stadium itu cuma ada satu pintu, pintu sama juga digunakan untuk penonton keluar masuk. Begitu juga anggota band.

"Ketika saya turun untuk ke kereta, tiba-tiba stadium sudah lengang. Ada orang tapi tak seperti keadaan yang saya menyanyi dua minit sebelumnya.

"Saya kira hebat penonton di kota ini, keluar satu pintu dengan cepat dan teratur. Stadiumnya sudah sepi, mungkin ada ramai di luar.

"Tapi bila keluar stadium, sama saja. Saya lagi kecewa kerana lagi sepi. Ia sangat tak masuk akal. Jadi, saya dinasihatkan agar tidak terus membahaskan perkara itu," tambahnya.
A post shared by MUSIK INDONESIA ?? (@musikku.id_)

Ketika pulang ke hotel, pengurusnya terlanggar pantang hingga menyebabkan kejadian buruk berlaku kepada salah seorang anggota produksinya.

"Pengurus saya terus mandi setibanya di hotel, kemudian salah seorang daripada produksi saya kalau tak salah namanya Ucop keluar hotel lima minit kemudian.

"Ketika sedang menyeberangi jalan untuk membeli rokok, dia tiba-tiba dilanggar hingga patah tangan. Saya kira, kesialan itu instantly," ceritanya lagi.

Terdahulu, akaun TikTok milik @amirafauzaa berkongsi kisah konsert Ari Lasso yang ditonton oleh jin hingga kecoh diperkatakan ramai.

Pada 2019, Ari pernah berkongsi kisah mistik itu menerusi Podcast YouTube Raditya Dika.


***Untuk kemaskini berita terkini, cepat & mudah, langgan saluran Telegram Gempak!
Dah mengundi artis kegemaran korang di AME 2021? Klik banner di bawah untuk mengundi!