Laman Utama

"Lagi Lasak Lagi Tinggi Hantaran Kahwin Kan..." - Ahirine Pernah Retak Tulang Dada, Jatuh Main Motor

Amri Hassan
16/03/2022
03:55 MYT
Bekas wartawan penyiaran HLive, Ahirine Ahirudin tidak akan berhenti daripada melakukan sukan lasak dan aktiviti permotoran.
Minat yang mendoronnya ke arah itu, tambah Ahirine biarpun banyak kali mengalami kecederaan kerana hobi terbabit, ia tidak pernah mematahkan semangatnya.
"Saya banyak kali melalukan aksi lagak ngeri termasuklah filem lakonan saya sendiri seperti Remp-It 1, siri The Bridge dan Gol & Gincu sebelum ini.
"Soal cedera itu saya letak tepi sebabkan minat. Adalah banyak kali cedera tu, sekitar dua tahun lepas saya tercampak dari motor macam Superman ketika sedang buat aksi lagak ngeri. Masa itu saya alami minor fracture pada tulang dada.
"Tapi itulah diri saya, orang yang tak pernah serik buat aktiviti lasak. Kadang-kadang takut tapi pada masa sama seronok!" ceritanya kepada Gempak.
Ditanya tak bimbang soal susutnya wang hantaran apabila gadis cantik sepertinya terlibat dengan sukan lasak hingga berdepan kecederaan, jawab Ahirine berseloroh; "Saya rasa kalau perempuan itu lagi lasak, lagi tinggilah wang hantaran mereka."
Ahirine, 26, ditemui pada majlis pelancaran filem Gadis Jolobu The Movie di Kuala Lumpur baru-baru ini.
Dalam filem berkenaan, Ahirine diangkat sebagai heroin bergandingan bersama Datuk Hattan, Khir Rahman dan Joey Daud.
Kini, Ahirine berkampung selama sebulan di Kampung Lonek, Negeri Sembilan demi tuntutan watak dan penggambaran filem berkenaan. Gadis Jolobu The Movie dijangka ditayangkan pada Jun ini.
Topic Berkaitan
Must-Watch Video
Filem

Berlakon Dalam Berpuluh-Puluh Filem, Ini 5 Watak Farid Kamil Yang Paling Ikonik!

gempak
18/07/2024
09:55 MYT
Lebih dua dekad menjejakkan kaki dalam dunia hiburan, nama pelakon Farid Kamil bukanlah sesuatu yang asing lagi dalam industi seni tanah air.
Hiburan

Artis Remaja Fikry Kiki Nafi Dibela Sugar Mummy Seksi, Modal Bisnes RM600,000 Usaha Keras Sendiri - "Saya Masih Ingat Dosa Pahala"

gempak
18/07/2024
07:50 MYT
Pelakon, penyanyi dan pengacara remaja, Fikry Kiki menafikan tuduhan segelintir pihak mendakwa dirinya dibela oleh 'sugar mummy'.
Hiburan

Hampir Setahun Berkahwin, Intan Najuwa Umum Hamil Cahaya Mata Pertama - “Our Little Secret Is Finally Out!”

gempak
18/07/2024
05:08 MYT
Hampir setahun usia perkahwinan, pelakon Datin Intan Najuwa berkongsi berita gembira mengenai dirinya yang kini sedang hamil cahaya mata pertama.
Berita

Kes Pelakon Tumbuk Teman Wanita: Kertas Siasatan Diserah Ke Timbalan Pendakwa Raya

gempak
17/07/2024
14:25 MYT
Kertas siasatan berhubung kes pelakon tumbuk teman wanitanya dalam kejadian di Ara Damansara, Petaling Jaya, telah dirujuk ke Timbalan Pendakwa Raya (TPR).
Sukan

Ikuti Perjuangan & Misi Emas Negara Di Olimpik Paris 2024 Di Semua Platfom Astro! Setiap Aksi, Tak Kira Masa Atau Di Mana Jua

gempak
17/07/2024
07:11 MYT
Bagi meraikan kegemilangan atlit negara di pentas dunia, Astro dengan bangganya akan membawakan 18 saluran khas buat semua pelanggan Astro dalam definisi tinggi (HD).