Laman Utama

Mariah Carey Sudah Suntik Vaksin COVID-19, 'Kesan Sampingannya' Akan Buat Anda Melopong!

Amri Hassan
05/04/2021
03:20 MYT
Penyanyi popular antarabangsa Mariah Carey antara selebriti Hollywood yang sudah mendapatkan suntikan pertama vaksin COVID-19.
Berkongsi pengalamannya di laman sosialnya, Carey, 52, tenang ketika menjalani prosedur terbabit.
Kata diva yang popular dengan lagu My All itu dia teruja namun pada masa sama gementar sambil melihat petugas keselamatan menyediakan alatan untuk suntikan tersebut.
"Mereka sedang menjelaskan kepada saya. Rasa teruja dan gementar sedikit untuk mendapatkan suntikan ini.
"Ini mungkin mengganggu mereka daripada melakukan tugas-tugas mereka tetapi kamu pun tahu, saya akan bercakap dan tidak mahu memikirkannya sangat," katanya dalam video berkenaan.
Bagaimanapun, ketika mula disuntik Carey mulai gelisah dan cuba ditenangkan petugas perubatan hingga akhirnya penyanyi itu menjerit.
Selorohnya; "Kesan sampingan vaksin; G6."
G6 merujuk kepada kod muzik yang tinggi dalam julat vokal seseorang penyanyi. Kod G6 merupakan notasi muzik yang sinonim dengan Carey sepanjang kariernya.
Dalam pada itu, Carey turut berpesan kepada orang ramai agar terus berjuang menentang pandemik bahaya ini.
"Daripada posting terawal lagi ketika saya mencuci tangan bersama (kedua-dua anak kembar berusia sembilan tahun) Roc dan Roe di New York, cuba untuk menggalakkan orang ramai agar kekal selamat.
"Kita masih dalam 'perang' melawan virus ini. Saya mengharapkan yang terbaik dan menggalakan anda semua untuk melakukannya (suntikan vaksin)," tambahnya.
Antara selebriti Hollywood lain yang sudah mendapatkan suntikan pertama vaksin COVID-19 ialah Ryan Reynolds, Blake Lively, Arnold Schwarzenegger, Judi Dench, Martha Stewart dan Sharon Stone.
Topic Berkaitan
Must-Watch Video
Hiburan

Semua Sangka Shahir Kembali Menyepi, Hakikatnya Instagram Kena Godam! Lenyap Sebab Tak Bayar RM2,000 - "Habis Kenangan Saya"

gempak
18/07/2024
09:25 MYT
Juara Akademi Fantasia 8 (AF8), mengakui sepi dari media sosial disebabkan akaun Instagram rasminya telah digodam individu tidak bertanggungjawab.
Filem

"Saya Bangga Bawa Cerita & Bakat Asia" - Ratu Cantik Malaysia Buka Langkah Di Hollywood

gempak
18/07/2024
08:55 MYT
Ratu Cantik kelahiran Malaysia, Rachel Tan berbangga dapat membawa kisah dan bakat ke persada perfileman Hollywood.
Hiburan

Artis Remaja Fikry Kiki Nafi Dibela Sugar Mummy Seksi, Modal Bisnes RM600,000 Usaha Keras Sendiri - "Saya Masih Ingat Dosa Pahala"

gempak
18/07/2024
07:50 MYT
Pelakon, penyanyi dan pengacara remaja, Fikry Kiki menafikan tuduhan segelintir pihak mendakwa dirinya dibela oleh 'sugar mummy'.
Hiburan

Datuk Aishah Pernah Terkena Sihir - “Apa Sahaja Yang Saya Tak Pernah Rasa, Santau, Busung, Turun Darah Berbulan-Bulan”

gempak
18/07/2024
07:02 MYT
Penyanyi Datuk Aishah mengakui pernah berhadapan dengan gangguan mistik sepanjang kariernya selama lebih empat dekad dalam arena seni.
Hiburan

Pernah Viral Nyanyi Lagu Ziana Zain, Ayish Malkan Kini Bergelar Penyanyi & Lancar Lagu Pertama - "Cinta Dicintai Sentuh Sanubari..."

gempak
17/07/2024
18:48 MYT
Hanya kerana video nyanyiannya tular, nama Ayish Malkan akhirnya dikenali oleh sebahagian besar peminat.