Selain kopi, teh juga antara minuman yang popular di serata pelusuk negara.

Merupakan minuman tertua di dunia, pasti ramai yang masih belum tahu khasiat dan manfaat teh dalam kehidupan seharian.

Berikut merupakan kelebihan teh untuk tubuh badan manusia:

Antioksida
Teh merupakan minuman yang terkenal dengan sifat antioksida. Antara kelebihan antioksida ialah berupaya untuk merawat masalah jerawat.

Menguatkan Gigi
Teh merupakan minuman yang boleh menjaga gigi anda. Jenis teh seperti teh hijau mampu menjaga, menguatkan gigi serta mengelakkan penyakit mulut berbau.

Melancarkan Metabolisme
Teh mampu melancarkan kadar metabolisme individu jika diambil dengan kerap. Teh juga sesuai diminum oleh mereka yang mahu berdiet.

Ejen Detoks
Teh berupaya menjadi ejen detoks kepada mereka yang mengamalkan gaya hidup sihat. Tidak perlu bersusah payah mencari makanan yang membantu proses detoks, teh boleh menjadi ejen detoks yang baik untuk tubuh badan anda.

Beri Ketenangan
Minum teh bersama lemon atau chamomile secara berterusan mampu untuk memberikan ketenangan dan tenaga tambahan kepada individu selepas seharian penat bekerja.


Bersempena dengan ulang tahun ke-75, jenama Teh dan Kopi 888 keluaran Syarikat Thong Guan Trading (STGT) menyambutnya dengan tema Pesona Lima Deria.

Menurut Pengarah Urusan STGT, Datuk Ang Poon Chuan, tema itu dipilih berdasarkan perjalanan jenama teh mereka yang kukuh merentasi zaman dan mampu merangsang deria rasa penggemar minuman keluaran mereka.

Rangkaian Teh 888 turut merangkumi produk seperti teh wangi ros, teh uncang premium, teh hitam, teh perisa lemon dan banyak lagi.